Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Σινεμά και DVD 53 - Cloud Atlas (2012)


Σκηνοθεσία: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski
Σενάριο: David Mitchell, Lana Wachowski, Tom Tykwer, Andy Wachowski
Ηθοποιοί: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugh Grant, Hugo Weaving, Susan Sarandon
Πρεμιέρα (US): 26/10/12
Πρεμιέρα (GR): 22/11/12
Χώρα παραγωγής: Germany | USA | Hong Kong | Singapore

Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινάει το 19ο αιώνα από τα νησιά του Ειρηνικού, διασχίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον και κάνει το γύρο του κόσμου για να καταλήξει στη Χαβάη, σε μια φουτουριστική κοινωνία που έχει επιβιώσει μετά την Αποκάλυψη. Οι Τομ Χανκς, Χάλι Μπέρι, Χιου Γκραντ, Σούζαν Σαράντον και Χιούγκο Ουίβινγκ υποδύονται πολλαπλούς ρόλους σε μια αλληλουχία διακεκομμένων ιστοριών, που πραγματεύονται το Σύννεφο, τον ατέρμονα μεταβαλλόμενο χαρακτήρα του Άτλαντος, της σταθερής ανθρώπινης φύσης.
Oι αδελφοί Wachowski (Matrix) θέλουν να μας καταπλήξουν με μια άκρως φιλόδοξη ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του David Mitchell. Σκηνοθέτης είναι ο Tom Tykwer (Run Lola Run, Perfume). Πολλοί υποστήριζαν ότι λόγω της απαιτητικής δομής του, το “Cloud Atlas” δεν θα έπρεπε να βγει ποτέ σε ταινία. Κι αυτό γατί αποτελείται από 6 διαφορετικές ιστορίες που συνδέονται μέσα από έναν λαβυρινθώδη τρόπο, στο μακρινό παρελθόν, το παρόν και καταλήγουν στο μέλλον.
Η παραγωγή είναι πανάκριβη, ενώ το cast είναι πολύ δυνατό, αφού πολλοί γνωστοί ηθοποιοί εμφανίζονται σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως οι Tom Hanks, Hugh Grant, Halle Berry, Hugo Weaving και Susan Sarandon. Η διάρκεια της ταινίας είναι σχεδόν τρίωρη, κάτι που δημιουργεί ακόμη περισσότερες προσδοκίες.
Οι κριτικοί το αγκάλιασαν και μιλάνε για μια συναισθηματικά φορτισμένη ταινία, με το μετα-αποκαλυπτικό μέλλον να είναι η κατάληξη όλων των παράλληλων αφηγήσεων. Ο τρόπος που οι πράξεις επιδρούν απρόβλεπτα, το πως μια ψυχή μπορεί να μετατραπεί από δολοφόνο σε ήρωα και τι μπορεί να εμπνεύσει μια μελλοντική επανάσταση, όλα αναδεικνύονται μέσα από ένα υπέροχο οπτικά αποτέλεσμα.2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...