Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο χάρτης του Λούκυ Λουκ


ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ - LUCKY LUKE IM WILDEN WESTEN

Ο χάρτης που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από μια παλιά γερμανική έκδοση και περιλαμβάνει όλες τις Πολιτείες των Η.Π.Α. και τα μέρη που έδρασε ο μοναχικός κάου-μπόυ, που δημιούργησε το 1946 ο Βέλγος Morris.
Επίσης, περιέχει φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία από σημαντικά γεγονότα της εποχής της Άγριας Δύσης.
Ένα πολύ όμορφο και συλλεκτικό κομμάτι που το δημοσιεύουμε σε υψηλή ανάλυση, ώστε -αφού το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας- να μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και να το απολαύσετε (ή ακόμα και να το διαβάσετε, εφόσον γνωρίζετε γερμανικά). Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν wallpaper στην επιφάνεια εργασίας σας.
Ο χάρτης προέρχεται από την προσωπική συλλογή του αγαπημένου φίλου, Βαγγέλη Σαΐτη.

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

2 σχόλια:

  1. Εκπληκτικός ο χάρτης!! Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σαΐτη για την προσφορά του! Άραγε, αυτός ο χάρτης ήταν πρωτοβουλία και δημιουργία των Γερμανών ή αναδημοσίευση ανάλογης προσπάθειας των Γάλλων που ήταν άλλωστε και οι εκδότες αυτού του πολύ επιτυχημένου κόμικ; Όπως και να έχει, αυτός ο χάρτης δεν παύει να μου θυμίζει ανάλογες προσπάθειες Ελλήνων δημιουργών που με μηδαμινή τεχνολογία φτιάχναν πραγματικά έργα τέχνης! Ενώ τώρα που τα έχουμε όλα, δεν βλέπουμε ανάλογες καλαίσθητες προσπάθειες. Μία από αυτές τις προσπάθειες ήταν ο Άτλαντας του Φαρ Ουέστ, που δημοσίευσε ο Μικρός Καουμπόυ! Συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε, λογικά για δεύτερη φορά, στα τεύχη 1045 - 1069. Κλείνοντας, ανάλογη πρότερη προσπάθεια, αν δεν κάνω λάθος, υπήρξε και στον Μικρό Σερίφη, αλλά εδώ πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια των αρμόδιων για να μας λύσουν αυτή την απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η έκδοση του Άτλα του Φαρ-Ουέστ, στην οποία αναφέρεσαι, ήταν ουσιαστικά επανέκδοση. Η πρώτη έκδοση είχε δημοσιευθεί στον Μικρό Κάου-μπόυ στα τεύχη 549-573, ενώ υπήρξε και μια ενδιάμεση επανέκδοση στον Μικρό Αρχηγό. Ο Μικρός Σερίφης είχε βγάλει παλαιότερα έναν μεγάλο χάρτη του Φαρ-Ουέστ (εξίσου όμορφο), σε αυτόνομη έκδοση όμως...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...