Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Πωλείται το αυθεντικό Batmobile, της δεκαετίας του 1960!


Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα αυτοκίνητα ταινιών του Χόλιγουντ. Δεν είναι άλλο από το φουτουριστικό Batmobile, από την τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960, με ήρωες τους Μπάτμαν και Ρόμπιν, το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία αυτό το μήνα στις ΗΠΑ!
Το μοντέρνο -για εκείνη την εποχή- μαύρο όχημα, με τις ιριδίζουσες γραμμές, σχεδιάστηκε το 1955 στη βάση μιας Lincoln Futura στο Τορίνο της Ιταλίας. Αγοράστηκε αργότερα από τη Ford Motor Company για την συμβολική τιμή του ενός δολαρίου και ανακατασκευάστηκε το 1966!
Το Batmobile χαρακτηρίζεται από τις περίεργες παράλληλες γραμμές του, τον μεγάλο όγκο του, τα δίδυμα αλεξίσφαιρα με πλεξιγκλάς παρμπρίζ και τις υπερμεγέθεις εξατμίσεις χρωμίου.


Ένας εκπρόσωπος του Οίκου δημοπρασιών "Barrett-Jackson" ανέφερε ότι ήταν δύσκολο να τεθεί μια αρχική τιμή για την πώληση του αυτοκινήτου, το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία μαζί με άλλα κλασικά αυτοκίνητα στις 19 Ιανουαρίου.
Δεν ξέρουμε, τελικά, ποια τιμή εκκίνησης αποφάσισε να δώσει ο Οίκος στο Batmobile, για να καταλάβετε, όμως, σε τι ποσά θα κυμανθεί (μήπως χρειαστεί να το "χτυπήσετε"), αρκεί να σας αναφέρουμε ότι ο ίδιος Οίκος πούλησε ένα αντίγραφο του Batmobile το 2009 για 165.000 δολάρια!...2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...