Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο Bruce Wayne και το Gotham City

Το πραγματικό όνομα του Batman είναι Bruce Wayne. Ο "Άνθρωπος Νυχτερίδα" είναι φανταστικός χαρακτήρας των κόμικς που δημιουργήθηκε από τους Bob Kane και Bill Finger, αν και μόνο ο πρώτος αναγνωρίζεται επισήμως σαν δημιουργός του.
Η πρώτη εμφάνιση του Μπάτμαν έγινε στο τεύχος 27 του περιοδικού "Detective Comics", τον Μάιο του 1939. Μαζί με τον Σούπερμαν (Superman) αποτελούν τους πρώτους υπερήρωες και είναι από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες ιστοριών κόμικς. Ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν έχουν μεταφερθεί και σε πολλά άλλα μέσα, όπως στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Ο Μπάτμαν ανήκει στην αμερικάνικη εταιρεία DC Comics η οποία και εκδίδει τις ιστορίες του. Ο Μπρούς Γουέιν, ένας πολυεκατομμυριούχος βιομήχανος, έγινε Μπάτμαν εξαιτίας του ότι οι γονείς του δολοφονήθηκαν μπροστά του από έναν κλέφτη, όταν ήταν ακόμα παιδί. Δεν διαθέτει καθόλου υπερδυνάμεις, απλώς είναι γυμνασμένος, έξυπνος και εκπαιδευμένος σε διάφορες πολεμικές τέχνες. Ακόμα, έχει στην κατοχή του διάφορα τεχνολογικά προηγμένα όπλα και εξαρτήματα που τα χρησιμοποιεί εναντίον των κακοποιών.
Σήμερα δημοσιεύουμε ένα μικρό δείγμα κόμικς με πρωταγωνιστή τον Bruce Wayne / Batman. Είναι, αν όχι απολαυστικό, τότε σίγουρα ευφυές! Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση...





Τα αρχεία προέρχονται από το http://skullfacesnakeblogah.tumblr.com
Τα εντοπίσαμε, όμως, με την βοήθεια του http://www.comicdom.gr


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...