Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η μέρα που πέθανε ο Spider-Man...


Ποιος να το έλεγε και να τον πιστεύανε κάποτε, ότι στην επέτειο των 50 χρόνων από την δημιουργία του Spider-Μan, οι υπεύθυνοι της Marvel θα αποφάσιζαν να τον... πεθάνουν!
Αυτό έγινε πριν λίγες ημέρες στις Η.Π.Α., με την κυκλοφορία του τεύχους 700, του τελευταίου της ιστορικής σειράς “The Amazing Spider-Μan”!
Στην πραγματικότητα, οι εκδότες είχαν ανακοινώσει από καιρό την πρόθεσή τους να δώσουν τέλος σε έναν από τους ιστορικότερους τίτλους της παγκόσμιας κόμικς σκηνής...
Είχε προηγηθεί ο θάνατος του ήρωα πριν ενάμισι χρόνο και σε έναν άλλο τίτλο, το “Ultimate Spider-Man” #160, τον Ιούνιο του 2011, κατά τη διάρκεια μίας μάχης με τον άσπονδο εχθρό του, τον Green Goblin! Σε εκείνη τη σειρά, ο Πήτερ Πάρκερ αντικαταστάθηκε από έναν άλλο πρωταγωνιστή και μάλιστα Λατινο-Αφρικάνο!



Τώρα, όμως, έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς διαφορετικό... Ο Parker αντιμετωπίζει για μια τελευταία φορά έναν από τους μεγαλύτερους και πιο θανάσιμους εχθρούς του, τον Dr. Octopus. Στην αναμέτρηση αυτή πεθαίνει αλλά με έναν εντελώς παράδοξο τρόπο: ο ίδιος παγιδεύεται μέσα στο σώμα του καρκινοπαθούς (το γνωρίζουμε από τα προηγούμενα τεύχη) Dr. Octopus και ο Dr. Octopus (Otto Octavius) στο δικό του! Στην εξέλιξη της υπόθεσης, ο Peter δεν προλαβαίνει να επιστρέψει στο φυσικό του σώμα και... χάνει τη ζωή του!



Τα... παράδοξα, όμως, δεν σταματούν εδώ... Έχει και συνέχεια το θέμα...
Ο Otto Octavius ​​τώρα, κατοικεί πλήρως στο σώμα του Peter Parker, έχοντας πρόσβαση και σε όλες τις αναμνήσεις του! Αυτό τον κάνει να δει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και να συνειδητοποιήσει την ματαιότητα όλων των πράξεων της μέχρι τώρα ζωής του. Ταυτόχρονα, ενθουσιάζεται από την απρόσμενη ευκαιρία που του δίνεται να ξαναζήσει… Κάτι σπάει μέσα του και αποφασίζει να συνεχίσει αυτός τον ρόλο του Spider-Man!



Μπορεί το “The Amazing Spider-Μan” να τελειώνει εδώ, όμως το “The Superior Spider-Man” έρχεται, με έναν Άνθρωπο-Αράχνη πιο σκοτεινό και πιο απρόβλεπτο από ποτέ!...
Είστε έτοιμοι γι' αυτό; Μεγάλη μερίδα των Αμερικανών φαν του ήρωα, πάντως, μάλλον όχι! Το γεγονός του θανάτου του Πάρκερ, είχε σαν αποτέλεσμα ορισμένοι φανατικοί υποστηρικτές του “The Amazing Spider-Μan” να απειλούν τώρα τη ζωή του συγγραφέα, Dan Slott, ο οποίος ζήτησε προστασία από τις αρχές εξαιτίας των δεκάδων απειλητικών μηνυμάτων!...
Θα επανέρθουμε με ειδική αναφορά στο “The Amazing Spider-Μan” #700...


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

3 σχόλια:

  1. Δε με ελκύει κ πολύ το σενάριο αυτό...αρκετά παράδοξο κ σίγουρα όχι αρεστό στους πιστούς αναγνώστες του ήρωα-όπως εγώ π.χ. Θα προτιμούσα κάτι πιο πειστικό ως τέλος κ δίχως συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω και με τους δυο σας... Σίγουρα όλα αυτά απέχουν πολύ από αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας για τον Σπάιντερ-Μαν... Ο δικός μας "Σπάιντερ-Μαν" είναι διαφορετικός! Όμως, αναρωτιέμαι... Οι καιροί αλλάζουν, μήπως πρέπει να προσαρμοστούμε κι εμείς;...
    Αναρτήθηκε σήμερα και νεότερο άρθρο για το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...