Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013


Σύνδεση με σύνεση...

Η προστασία της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο αναδεικνύεται ως το νούμερο ένα δικαίωμα των παιδιών σύμφωνα με τους ανήλικους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ενώ πρωταρχική υποχρέωση των ανηλίκων είναι ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των άλλων χρηστών.
Αυτό ανέδειξε κλειστή έρευνα μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου που πραγματοποίησε η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου την περίοδο 23/10/2012 έως 15/01/2013 με αποδέκτες παιδιά και εφήβους, γονείς, και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Το διαδίκτυο δεν είναι πάντα αθώο...

Με μεγάλη λαμπρότητα διοργανώνεται φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, στο πλαίσιο του πρώτου επετειακού εορτασμού των 10 χρόνων από την καθιέρωσή της. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, στο πλαίσιο της εκστρατείας επαγρύπνησης για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο SafeBorders, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ φθάνοντας τις 99 παγκοσμίως!
Όλα αυτά τα χρόνια, το Δίκτυο INSAFE έχει ασχοληθεί με τις διαφορετικές εκφάνσεις του Διαδικτύου: από το διαδικτυακό εκφοβισμό μέχρι το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης και τη σύγκλιση των γενεών. Φέτος, αποφάσισε να επιλέξει μια ξεχωριστή θεματική με βαρύνουσα σημασία: «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας στους online κόσμους - Online rights and responsibilities».


Για τον φετινό 10ετή επετειακό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013, από 217 φορείς σε 44 νομούς της Ελλάδας και την Κύπρο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Το φετινό σύνθημα της ημέρας «Connect with respect! - Σύνδεση με σύνεση!» κινητοποίησε σχολεία, δήμους, βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, πολιτιστικούς φορείς, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εταιρίες και ιδιώτες να δράσουν ως Πρεσβευτές μας και να πολλαπλασιάσουν τα μηνύματά μας με ομιλίες, θεατρικά έργα, ποιήματα, έργα ζωγραφικής, εργαστήρια, πόστερ και T-shirts. Τους ευχαριστούμε θερμά.

http://www.saferinternet.gr

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...