Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Εμείς προτείνουμε... 143 - Πετρέλαιο! (Μυθιστόρημα)


Το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, «Θα χυθεί αίμα!», με τον Ντάνιελ Ντέι-Λούις.

Όταν ο Μπάνι, γιος μεγιστάνα των πετρελαίων –και δεινού εκμεταλλευτή της κρατικής διαφθοράς για την εξόρυξή τους–, γνωρίζει τον Καλιφορνέζο προλετάριο Πολ και έρχεται σε επαφή με τις ιδέες και τους αγώνες του εργατικού κινήματος, η ρήξη που προκύπτει ανάμεσα σ' αυτόν και τον πατέρα του θα πυροδοτήσει μια ισόβια αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

Μέσα από σκάνδαλα κι επαναστάσεις, σκηνές αστικής τρυφηλότητας και προλεταριακής μάχης απ' όπου παρελαύνουν πλήθος γραφικών χαρακτήρων –μεγαλομανείς κι αργυρώνητοι αιρεσιάρχες, ηθικά διαβρωμένοι βιομήχανοι και στάρλετ του Χόλιγουντ, αφελείς ιδεολόγοι και άβουλα σφάγια του διαβλητού εργατικού κινήματος και της αντιφατικής σοσιαλιστικής πολεμικής– ο Άπτον Σίνκλερ πλάθει μια ιστορία άλλοτε σπαραχτική κι άλλοτε ξεκαρδιστική, σκιαγραφώντας, με τρόπο αξέχαστο, στο πρόσωπο του Μπάνι το πρόσωπο του σύγχρονου ανθρώπου, που γίνεται έρμαιο καταστάσεων που τον ξεπερνούν.

Συγγραφέας: Άπτον Σίνκλερ
Κατηγορία: ΞENH ΛOΓOTEXNIA / EIKOΣTOΣ AIΩNAΣ
Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ
Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης
Φωτογραφία εξωφύλλου: Buena Vista Home Entertainment Inc. and Paramount Vantage, A Division of Paramount Pictures Corporation.
ISBN: 978-960-03-4756-2
Σελίδες: 656
Τιμή: €22,00
Εκδόσεις: Καστανιώτη

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

2 σχόλια:

  1. Όσο για τη ταινία πέραν της μνημειώδους ερμηνείας του Ντάνιελ Ντε Λιούις, ήταν μάλλον στατική και δύσπεπτη. Δυνατή σεναριακά μα βαρετή στο σύνολο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Κι εγώ την περίμενα καλύτερη...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...