Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Νέες εκδόσεις 396 - Πιτσιρικάδες #2 & Ο Καραγκιόζης #5


Ένα πακετάκι 2 τευχών κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στα περίπτερα. Πρόκειται για την νέα εκδοτική προσπάθεια του φίλου Νίκου Ζώη και των εκδόσεων "Λεωπαλαίοντες". Οι "Πιτσιρικάδες" επανέρχονται με ένα ολοκαίνουριο τεύχος, έγχρωμο και 100% κόμικς. Μαζί, στο ίδιο πακέτο (περικλείονται σε διαφανές σακουλάκι) θα βρείτε και το 5ο τεύχος του ανεκδιήγητου "Καραγκιόζη", με κείμενο του Θεοδόση Στάλια και πλούσια εικονογράφηση.
Το πακέτο συμπληρώνει μια μεγάλη αφίσα, διαστάσεων 29x42 εκατοστών, με όλους τους ήρωες από τα περιοδικά των εκδόσεων "Λεωπαλαίοντες". Τιμή πακέτου: 2,50 ευρώ.

Αναλυτικά, οι ιστορίες του κάθε τεύχους:

Πιτσιρικάδες #2
Τίτλος: Φάρσα στο καφενείο
Σενάριο: Νίκος Ζώης
Σκίτσο: Χαράλαμπος Σπυρίδων
Σκίτσο εξωφύλλου: Α. Καραγιαννόπουλος
Χρωματισμός σκίτσων: Τίνα Χελιώτη
Επιμέλεια: Copy+
Υπόθεση: Ο Κώστας, ο Τολμηρός, σκαρώνει μια φάρσα στο καφενείο της γειτονιάς του και κάνει όλους τους θαμώνες να σκάσουν στα γέλια. Ο Νίκος, ο Φαντασίας και ο Γιώργος, ο Λογικός, σχολάνε από το σχολείο τους, όταν βλέπουν ένα μαύρο αυτοκίνητο να σταματάει και δύο άντρες να απαγάγουν την συμμαθήτριά τους, την Μαίρη-Ανν! Χωρίς να χάσουν καιρό, αποφασίζουν να τρέξουν πίσω από το αυτοκίνητο...


Ο Καραγκιόζης #5
Τίτλος: Ο Καραγκιόζης αιχμάλωτος των Ούννων
Σενάριο: Θεοδόσης Γ. Στάλιας
Σκίτσο: Χαράλαμπος Σπυρίδων
Σκίτσο εξωφύλλου: Χαράλαμπος Σπυρίδων
Χρωματισμός σκίτσων: Τίνα Χελιώτη
Επιμέλεια: Copy+
Υπόθεση: Ο Καραγκιόζης πείθεται από τον Χατζηαβάτη να ταξιδέψουν μέχρι την Κριμαία για να κάνουν εμπόριο... γαϊδάρων! Εκεί, μετά από πολλά παζάρια, καταφέρνουν να αγοράσουν σε συμφέρουσα τιμή εκατό γαϊδουράκια. Όταν, όμως, φτάνουν στα σύνορα συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή, από τους στρατιώτες του τρομερού Χων. Αυτοί τους κλείνουν σε ένα κελί και τους φυλάνε νύχτα-μέρα. Γρήγορα η είδηση της σύλληψής τους φτάνει μέχρι την Ελλάδα κι έτσι ξεκινάει μια εκστρατεία για την απελευθέρωση των δύο φίλων μας...


Η αφίσα που περιλαμβάνεται στο πακέτο των δύο τευχών

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

9 σχόλια:

  1. Θα γίνω λίγο σκληρός εδώ. Σέβομαι την όλη προσπάθεια, μα το τεύχος των πιτσιρικάδων είναι κακό. Άτεχνο σχέδιο, σενάριο ανύπαρκτο και γενικώς διακρίνω μία προχειρότητα. Ο καραγκιόζης ήταν σαφώς καλύτερο, μα αν δε βελτιωθούν τα σενάρια δε βλέπω μέλλον. Παρατηρώ επίσης διαρκείς αλλαγές ύφους που δε βοηθούν. Από ανάγνωσμα σε κόμικ κ τούμπαλιν (βλ απόγονοι των Ελ). Δε βοηθά τη συνέχεια-συνέπεια των τίτλων κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ κ συγνώμη αν έγινα σκληρός. Στηρίζω τη προσπάθεια από την αρχή, θέλω οι εκδόσεις να συνεχίσουν, οφείλουν όμως να αξίζουν τα 2,5-3 ευρώ που ο εκάστοτε αναγνώστης θα προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ιδέα η αφίσα, αν και μάλλον πρόχειρο το στήσιμο. Επίσης χρειάζεται κ μία σταθερότητα στο σχήμα. ΤΟ συγκεκριμένο είναι καλό (προσωπικά προτιμούσα το μικρότερο!, μη το αλλάξετε ξανά...δε βοηθά στην αναγνωρισιμότητα ούτε στη συλλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι ο Νίκος έχει πια προσαρμόσει όλα του τα περιοδικά σε αυτό το σχήμα. Αυτό θα βοηθήσει οπωσδήποτε στους δύο τομείς που ανέφερες (αναγνωρισιμότητα και αποθήκευση συλλογής).
    Τα περιοδικά μου άρεσαν σαν γενικότερη εικόνα, όμως θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πλέον με την εμπειρία του ο Νίκος μπορεί να κάνει σπουδαιότερα πράγματα. Πολύ παιδικό το "Πιτσιρικάδες" και όλα ok αν πούμε ότι απευθύνεται μόνο σε παιδάκια. Ο Καραγκιόζης στο ίδιο καλό επίπεδο σεναριακά με τα προηγούμενα και με καλή εικονογράφηση.
    Εγώ περιμένω να δω την εξέλιξη σε δύο άλλους τίτλους: "Λιοντάρι του Γένους" και "Ψυχοφέρων Άγγελος". Επίσης, δεν ξέρω τι σκέφτεται ο φίλος μας για το "Ένας απλός βιοπαλαιστής", που έμεινε στο πρώτο τεύχος. Θα βγάλει δεύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Filoi euharisto gia tin provoli omos min kourazeste mazi mou poly sto mellon. Polloi ehoun kanei sklhrh kritiki omos ego to hobby mou kano. Alloi kalyteroi apo emena as vgaloun kati kalytero.Sygnomi gia ta greeklish alla eimai stin California.
    Christos Anesti se olous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου, χρόνια πολλά. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες. Όλα τα παιδιά του Club, τα τελευταία χρόνια, ξέρεις καλά ότι λένε τα καλύτερα για σένα και την προσπάθειά σου. Απλά, καμιά φορά, ξεχνάμε αυτό το βασικό που ανέφερες: ότι εσύ το κάνεις για χόμπυ και στην τελική βγάζεις αυτό που γουστάρεις!
      Εμείς όλοι -και πρώτοι ο tzortzadams κι εγώ- θα είμαστε δίπλα σου να σε στηρίζουμε. Τελεία και παύλα.
      Καλή διαμονή εκεί και σε περιμένουμε και πάλι κοντά μας...

      Διαγραφή
  5. Aληθώς Νίκο μου. Οι καλές σου προθέσεις είναι γνωστές σε όλους μας. κ αν γράφουμε κάτι το κάνουμε διότι σεβόμενοι το κόπο και το χόμπυ καταθέτουμε τη δική μας άποψη. Κ από τη στιγμή που ένα περιοδικό τίθεται σε κυκλοφορία, αυτομάτως κρίνεται...να είσαι καλά και να συνεχίσεις ακόμη πιο δυναμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ok boys, prepei stin Ellada na mathoume na douleuoume san omada, ekei yperexoun oi xenoi.
    Makari na ypirhan kai alloi pou na evgazan paidika periodika
    Ellinika alla distihws den uparxoun pia.
    Kanw mia prospatheia hwris boitheia apo pouthena. To kratos tis plakas pou ehoume den noiazetai oute gia to Liontari toy Genous. Oi xenoi katalabainoun oti stin Ellada eimaste dinates monades kai adinatoi san omades, opote mas kataktoun paneukola
    asta na vista amigos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σε όσα λες, τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε και παλαιότερα. Καλά να περνάς, Νίκο...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...