Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σινεμά και DVD 59 - Άνθρωπος από Ατσάλι / Man of Steel (2013)


35 χρόνια μετά την πρώτη εκδοχή με τον Κρίστοφερ Ριβ, η νέα ταινία Σούπερμαν, «Man of Steel» εστιάζει περισσότερο στη μοναχική φύση του ήρωα και στον αγώνα του για δικαιοσύνη και αλήθεια.

Ένα μικρό αγόρι ανακαλύπτει ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις και ότι δεν προέρχεται από τη Γη. Ως νεαρός, θα ξεκινήσει μια εντυπωσιακή περιπέτεια, αναζητώντας τις ρίζες του και την αποστολή του σ’ αυτό τον κόσμο. Αν όμως, θέλει να σώσει τον κόσμο από τον αφανισμό και να αποτελέσει το σύμβολο της ελπίδας για την ανθρωπότητα, θα πρέπει να αφήσει τον ήρωα που κρύβει μέσα του να λάμψει.



Σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ (“300”, “Watchmen”) και παραγωγή Κρίστοφερ Νόλαν (τριλογία “Batman”, “Inception”, “Memento”, “The Prestige”), ο Σούπερμαν ετοιμάζεται να ξαναπετάξει στις κινηματογραφικές αίθουσες, τον Ιούνιο του 2013. Με τίτλο “Man of Steel”, στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος Χένρι Καβίλ (“Immortals”), στον ρόλο του Κλαρκ Κεντ/ Σούπερμαν/ Καλ-Ελ. Δίπλα του θα δούμε την Έιμι Άνταμς, στο ρόλο της Λόις Λέιν, τους Κέβιν Κόστνερ και Νταιάν Λέιν, ως τους θετούς γονείς του Κλαρκ, Τζόναθαν και Μάρθα Κεντ, τον Ράσελ Κρόου, στο ρόλο του Τζορ-Ελ, πραγματικού πατέρα του Κλαρκ και τον Μάικλ Σάνον, στον ρόλο του Στρατηγού Ζοντ, κλασικού κακού στο σύμπαν του Σούπερμαν.




Στο πυρ το εξώτερον θέλουν να στείλουν την παλιακή φιγούρα του Superman οι παραγωγοί του Man of Steel, οι οποίοι αν και παραδέχονται πως στην ουσία πρόκειται για τον ίδιο ήρωα, δεν κρύβουν την ανάγκη να λανσάρουν κάτι τελείως διαφορετικό προκειμένου να δώσουν νέα πνοή στην ομολογουμένως γερασμένη χάρτινη φιγούρα της DC.
Σε συνέντευξη του στο Empire Magazine, ο σεναριογράφος της ταινία David Goyer ρωτήθηκε γιατί κανείς από τη Warner Bros δεν αναφέρεται στον Superman όταν μιλά για το Man of Steel. Η απαντηση του ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής, εξοργίζοντας παράλληλα μερικούς από τους πιο hardcore φαν του κόμικ.
«Η απόφαση να μην απολέσουμε τον Man of Steel, Superman, λήφθηκε μετά από πολλή σκέψη. Εγώ, ο Christopher Nolan και η Warner βρισκόμασταν σε σύσκεψη και είπαμε ότι θέλαμε να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη γραμμή ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Στην ουσία χρησιμοποιήσαμε την μορφή του Superman για να δημιουργήσουμε έναν νέο υπερήρωα, τον Man of Steel. Θεωρούμε ότι η ονομασία η δική μας είναι πολύ πιο ακριβής για την ιστορία του σούπερ ήρωα. Δεν είναι ακριβώς “υπεράνθρωπος”, αλλά “ατσαλένιος άνθρωπος”».




«Αυτή τη φορά θα μπορέσετε να δείτε την ψυχή του Σούπερμαν και πολύ περισσότερα. Δεν είχε πολλούς φίλους στη ζωή του. Είναι μοναχικός και κανείς δεν συμπάσχει μαζί του», αναφέρει ο πρωταγωνιστής.
Οι αλλαγές που θα δούμε στην ιστορία του Σούπερμαν οφείλονται στον σεναριογράφο Ντέιβιντ Γκόγιερ, που έγραψε και τον «Σκοτεινό Ιππότη», στη σειρά ταινιών Μπάτμαν:
«Ο Σούπερμαν έχει εξελιχθεί τα τελευταία 75 χρόνια. Εάν δεν το είχε κάνει, θα έμενε ο ίδιος εμβληματικός χαρακτήρας. Για να γίνει όμως πιο ζωντανός και σύγχρονος, έπρεπε να αλλάξει. Έπρεπε λοιπόν να τα βάλω με την πιθανή οργή των σκληροπυρηνικών οπαδών του, αλλάζοντας μερικά πράγματα», υποστηρίζει ο σεναριογράφος.




Η πολυαναμενόμενη ταινία "Άνθρωπος από Ατσάλι" (Man of Steel) θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 20 Ιουνίου, σε 2D και 3D.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έκανε πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες ο νέος Σούπερμαν. Η ταινία «Man of Steel» του Ζακ Σνάιντερ επανεκκινεί το διαχρονικό, αλλά αρκετά κουρασμένο franchise, με τρόπο που αποδείχθηκε τελικά επιτυχημένος, τουλάχιστον εισπρακτικά. 125 εκατομμύρια δολάρια ήταν ο απολογισμός του πρώτου τριημέρου για την Αμερική, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ανοίγματος ταινίας για το μήνα Ιούνιο, ενώ άλλα 72 εκ. δολάρια περίπου μάζεψε η ταινία στην υπόλοιπη υφήλιο.

Μέρος του κειμένου προέρχεται από:
http://reel.gr/
http://gr.euronews.com/



2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...