Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Νέες εκδόσεις 430 - Φάε το κερασάκι (Comic book)


Αρέσουν σε όλους τα ηλεκτρονικά παιχνίδια; Σίγουρα είναι διασκεδαστικά για τους χρήστες αλλά τι γίνεται με τους ήρωές τους; Διασκεδάζουν κι αυτοί το ίδιο ή παθαίνουν νευρικό κλονισμό από τη συνεχή επανάληψη των ίδιων κινήσεων; Τι σκέπτεται ένας χαρακτήρας ηλεκτρονικού παιχνιδιού; Αναρωτιέται τάχα πώς βρέθηκε εκεί, τι σκοπό επιτελεί και ποιος τον κατευθύνει; Ο ιππότης πάντως, που πρωταγωνιστεί στο ΦΑΕ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ, το ηλεκτρονικό παιχνίδι που εμπνεύστηκε ο Αρκάς, έχει μείζονα υπαρξιακά ερωτήματα και θέλει επειγόντως απαντήσεις. Σε αντίθεση με τον συμπρωταγωνιστή του, το δράκο που δέχεται με ανέφελη απάθεια το ρόλο που του έχει δοθεί. Κι ας μη μιλήσουμε για την τρίτη της παρέας, την πριγκίπισσα...

Σ' αυτό το άλμπουμ -που ολοκληρώθηκε τώρα, αλλά οι πρώτες του σελίδες είχαν δημοσιευτεί πριν από εικοσιέξι χρόνια(!)- ο Αρκάς μας ξεναγεί στα ενδότερα των κομπιούτερ, στους λαβυρίνθους των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και στα άδυτα της ψυχολογίας των ηρώων τους.
Ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, άφθονο χιούμορ και πολλά κερασάκια.
Προσοχή: Κρατήστε μεγάλο καλάθι!...

Δημιουργός: Αρκάς
Εκδόσεις: Γράμματα
Σελίδες: 48
ISBN: 9789603295266
Τιμή: 7,50€


Η μίνι σειρά "Φάε το κερασάκι" ήταν μέχρι πρόσφατα η λιγότερο γνωστή δουλειά του πατριάρχη των ελληνικών χιουμοριστικών comics, του φοβερού και τρομερού Αρκά. Δημοσιεύτηκε το 1987 στο περιοδικό "MICRO MAD", πριν ακόμη ο πανέξυπνος δημιουργός του κυκλοφορήσει την πιο γνωστή σειρά του, τον Ισοβίτη (1η δημοσίευση στην εφημερίδα "Η ΠΡΩΤΗ" - 1988). Λόγω του μικρού της -αρχικά- μεγέθους (8 σελίδες), δεν είχε εκδοθεί μέχρι φέτος σε μορφή album, όπως όλα τα υπόλοιπα έργα του Έλληνα κομίστα.


Σατιρίζοντας τα video games τύπου Pac-Man, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, ο "ιππότης" και το "τερατάκι" είναι καταδικασμένοι να κυνηγιούνται ασταμάτητα μέσα στο σκοτεινό λαβύρινθο της πίστας. Κάθε λίγο όμως, σταματούν το κυνηγητό για να κουβεντιάσουν και να σχολιάσουν τη ματαιότητα της κατάστασής τους, με τις καυστικές και εύστοχες ατάκες του μεγάλου δημιουργού, που τόσα χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Οι δύο ήρωες εντάσσονται στο κλασικό μοτίβο του έξυπνου και του χαζού, ή του προβληματισμένου και του ανέμελου που παρατηρούμε σε αρκετές σειρές του Αρκά (π.χ κόκκορας-γουρούνι, ισοβίτης-Μοντεχρήστος). Και για το... κερασάκι στην τούρτα, υπάρχει και μια πριγκίπισσα, που περιμένει να τη σώσει ο ιππότης της. Άλλο αν αυτός δε θέλει!
Δείτε τις αρχικές σελίδες (κάντε κλικ για μεγέθυνση)...

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα να μην έχει διαβάσει Αρκά; Απίστευτος, όσο και αστείρευτος!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...