Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

The Tomb of Dracula #7-70


The Tomb of Dracula #7-70
(Απρίλιος 1970 - Αύγουστος 1979)

Αν οι Stan Lee & Jack Kirby ήταν το κορυφαίο (και θεμελιώδες) δημιουργικό δίδυμο των 60’s και οι Chris Claremont και John Byrne η πιο δυνατή ομάδα των 80’s, τότε τα 70’s έχουν ανεξίτηλα σημαδευτεί από τη συνεργασία των Marv Wolfman (σενάριο) και Gene Colan (σχέδιο).
Αν και δε ξεκίνησαν ταυτόχρονα στο τίτλο "The Tomb of Dracula" (ο Gene Colan ήταν από την αρχή, ενώ ο Wolfman ανέλαβε από το τεύχος 7), δεν καθυστέρησαν καθόλου να δέσουν μεταξύ τους, να βρουν δημιουργικό ρυθμό και να δημιουργήσουν έτσι ένα από τα πλέον ατμοσφαιρικά comics όχι μόνο της δεκαετίας του, μα και όλων των εποχών!






Αυθεντική σελίδα της σειράς, σχεδιασμένη από τον Gene Colan

To "The Tomb of Dracula" μεταφέρει τον αθάνατο όσο και άκρατα γοητευτικό μύθο του βρυκόλακα στη σύγχρονη εποχή, στο παρόν (στη δεκαετία του 70 δηλαδή!), πλαισιωμένο και από νέα πρόσωπα, ενδιαφέροντες συνάμα σκοτεινούς χαρακτήρες (βλ. Blade!), πληθώρα σκηνών δράσης, εξαιρετικό σενάριο, διανθισμένο με άφθονο σασπένς και εξίσου ατμοσφαιρικό σχέδιο, το οποίο έρχεται να δέσει με το concept-όραμα του συγγραφέα του. Ο καταραμένος αυτός ήρωας δένει απόλυτα με την εποχή αυτή, τόσο πολύ που σε κάνει να ξεχνάς την αρχική του λογοτεχνική προέλευση. Σχέδιο σκοτεινό (και λυρικό με τον τρόπο του), γεμάτο σκιές, που υποβάλει άμεσα τον αναγνώστη -πάρα τις όποιες ελάχιστες τεχνικές ατέλειες.






Η συνεργασία των δύο σημαντικών δημιουργών διήρκησε 9 ολόκληρα χρόνια, νούμερο ρεκόρ για μια μικρού βεληνεκούς αρχικά σειρά, γνώρισε μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική απήχηση, πέρασε και από τη χώρα μας από τις γνωστές εκδόσεις Καμπανά (με τον ίδιο ακριβώς τίτλο!) και άφησε έντονο το στίγμα της στο χώρο των comics τρόμου.



Η τελευταία σελίδα της σειράς (τεύχος 70)

Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Νάστος, επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής, για το Club Φίλων "Μικρός Σερίφης", 2013

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...