Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 544 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #34


Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1623, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Λούκυ Λουκ", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Εκ παραδρομής, η συγκεκριμένη παρουσίαση είχε... "παραπέσει" και γι' αυτό την δημοσιεύουμε με μια μικρή καθυστέρηση.

Το τεύχος: ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΖΟΣ ΤΖΕΗΜΟΝ ("LUCKY LUKE CONTRE JOSS JAMON")
Α' δημοσίευση: Περιοδικό "Spirou", τεύχη 966-989 (1956-1957)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Dupuis, 1958
Σκίτσα: Morris
Κείμενα: René Goscinny
Υπόθεση: Ένα θεμελιώδες αξίωμα της Δικαιοσύνης είναι ότι ο κατηγορούμενος θεωρείται αθώος μέχρι την στιγμή που αδιάσειστα στοιχεία θα αποδείξουν την ενοχή του. Εκεί που επικρατούν οι νόμοι της Αγριας και άνομης Δύσης, ισχύει ο νόμος του νεκροφάφτη: "Οταν υπάρχει αμφιβολία, τους κρεμάμε!". Οι κάτοικοι του Λος Παλίτος, όμως, ξέρουν τι σημαίνει όταν μιλά ο Λούκυ Λουκ, και τον εμπιστεύονται. Ετσι, ο Λούκυ, προσπαθώντας να κρατήσει το λόγο του, φθάνει στην Φρόντιερ Σίτυ. Ο Τζόε Τζέημον και οι αλήτες του, φιλοδοξούν να κάνουν αυτή τη πόλη δική τους. Χωρίς να υπολογίσουν βέβαια το πείσμα του μοναχικού μας ήρωα. "Ιν τερμίνις", πιο επίθετο νομίζεται ότι ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Λούκυ Λουκ καλύτερα, το "τρομοκράτης" ή το "επαναστάτης"; Ουγκ, μιλήστε!!
Σχόλια: Πρόκειται για την 23η ιστορία της σειράς “Lucky Luke”. Στο εξώφυλλο της παρούσας έκδοσης, έγινε λάθος και δεν τυπώθηκε το κείμενο πάνω στην αφίσα του Τζος Τζέημον. Κανονικά, η αφίσα γράφει "Ψηφίστε τον Τζος Τζέημον" και ο Λούκυ Λουκ διαγράφει το "Ψηφίστε" και το αντικαθιστά με το "Καταζητείται"! Παραθέτουμε και εξώφυλλο παλαιότερης έκδοσης.


Επόμενο τεύχος δεν ανακοινώνεται από την εφημερίδα και, αν το συνδυάσουμε με την προσφορά των τόμων του Νίκου Καζαντζάκη, πιθανόν να ανασταλεί για λίγο η συνέχιση της σειράς.

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...