Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«True Romance»: Έκθεση φωτογραφίας με Playmobil


O Νίκος Ράκκας παρουσιάζει στο Ρομάντσο τη νέα του ενότητα φωτογραφιών με τίτλο «True Romance». O φωτογράφος χρησιμοποιεί ως μοντέλα φιγούρες Playmobil από την μεγάλη συλλογή του, στην κανονική τους διάσταση ως κοινούς ανθρώπους σε μία καθημερινή και φυσική ρουτίνα.
Σε αυτά τα μικρό-σενάρια συναντιούνται ταυτόχρονα δύο κόσμοι. Η καθημερινότητα που κρύβει αυθόρμητες καταστάσεις και το παιχνίδι με τα στερεότυπα και τις ειδυλλιακές στιγμές. Οι πλαστικές φιγούρες παίρνουν ζωή και αποκτούν συναισθήματα. Ως αληθινά ρομαντικοί ζούνε δίπλα μας στις πόλεις ή σε όμορφες θάλασσες.


Το Playmobil project ξεκίνησε πριν 9 χρόνια και έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς και θετικές αναφορές από τον διεθνή Τύπο, όπως "The Guardian", "The Indepentent", "Μetro London", "Trentland" καθώς και από πολλά τοπικά έντυπα. Είναι η πρώτη προσωπική έκθεση του Νίκου Ράκκα στην Αθήνα μετά από ατομικές παρουσιάσεις της δουλειάς του σε Λονδίνο, Ρώμη, Θεσσαλονίκη και πρόσφατα στην Πάρο.



Ο Νίκος Ράκκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ως φωτογράφος έχει εργαστεί σε διάφορα έντυπα και θεατρικές παραστάσεις. Έχει παρουσιάσει τις ατομικές εκθέσεις: "Daydreamer" στο Λονδίνο, "We hate it when our friends become successful" και "Common People (Like You)" στη Θεσσαλονίκη και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ σε Αθήνα, Ρώμη, Λεμεσό, Θεσσαλονίκη.
Έχει διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση του διαγωνισμού στο Παρίσι. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας όπως Athens Voice κ.α.
Οι ταινίες του "Common People (Like You)" και "Fan Club" με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες του φιγούρες Playmobil, πήραν το 1ο βραβείο στο "Shoot It Festival" για δύο συνεχόμενες χρονιές.



Πληροφορίες
Τοποθεσία: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Ημερομηνία: Οpening party - Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου - ώρα: 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 12-19 Δεκεμβρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: 11:00-23:00 καθημερινά
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...