Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνικά Comic Books 4: Η ιστορία του Rock and Roll (1989)


-Τα νεύρα μου!
Τι ιστορία κι αυτή!... Πήξαμε στις χρονολογίες και στα κινήματα: κοινωνικό-πολιτικό-μουσικό-κομπλεξικό-και πάσης Γαλλίας!... Και τώρα τι κάνουμε; Η λύση είναι μία: ψηφίστε αυθεντία! Μια ομάδα ειδικών κλήθηκε για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Αυτοί μας εξιστορούν την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK!
Διαβάστε για το Woodstock, τους ABBA, AC/DC, Animals, Paul Anka, Louis Armstrong, Joan Baez, Beach Boys, Beatles, Stranglers, Eagles, Eric Clapton, The Clash, Phil Collins, Alice Cooper, Miles Davis, Deep Purple, Dire Straits, The Doors, Bob Dylan, Eurythmics, Aretha Franklin, Iron Maiden, Billy Joel, Kiss, John Lennon, Motorhead, Sex pistols, Scorpions, ZZ Top, Frank Sinatra και δεκάδες άλλους...

Πρόκειται για ένα κόμικ που αφηγείται την ιστορία του Ροκ από τις αρχές της δεκαετίας του '50 ως τα μέσα της δεκαετίας του '80. Μέσα από τις σελίδες των κεφαλαίων του παρουσιάζεται η διαμόρφωση της ροκ σκηνής παγκοσμίως στη διάρκεια του τελευταία μισού αιώνα. Ξεκινώντας από τα πρώιμα στάδιά του, βλέπουμε τις εκφάνσεις του, τους αστέρες, τα συγκροτήματα και τις επιτυχίες τους, εστιάζοντας κυρίως στις σκηνές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αγγλίας.


Την εξιστόρηση αναλαμβάνει μια παρέα από γατόμορφους δημοσιογράφους, ενώ η αφήγηση γίνεται μέσα από γεμάτες χιούμορ και χρώμα σελίδες που δεν σ' αφήνουν να πάρεις ανάσα! Το σχέδιο έχει αρκετή λεπτομέρεια, κυρίως στα πρόσωπα και ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα ξέφρενου πάρτι που θέλουν να περάσουν οι δημιουργοί.
Ιδανικό για ροκάδες και για άτομα μιας άλλης γενιάς...

Συγγραφέας: Michael Sadler, Dominique Farran
Εικονογράφηση: Serge Dutfoy
Μετάφραση: Ιζαμπέλλα Σασλόγλου
Εκδόσεις: ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Χρονολογία έκδοσης: 1989
Σελίδες: 104

Μέρος του κειμένου προέρχεται από το http://comicoupoli.blogspot.gr/

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...