Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Νέες εκδόσεις 734: Μια φορά κι έναν καιρό - Το Βήμα #4


Μια φορά κι έναν καιρό… στο Βήμα της Κυριακής! Mία κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, συνδέει ΤΟ ΒΗΜΑ, με τα πολύχρωμα παιδικά μας χρόνια! Τα παραμύθια που μεγάλωσαν και εξακολουθούν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές. Οι σημαντικότερες αυθεντικές εκδόσεις, που έγραψαν Ιστορία.

Λαϊκά παραμύθια του ελληνικού λαού συγκεντρωμένα από τον Γεώργιο Α. Μέγα

Ο Γεώργιος Α. Μέγας – ο πρώτος λαογράφος που εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 1970 και πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας από το 1960 – συγκεντρώνει τα λαϊκά παραμύθια του ελληνικού λαού, τις φανταστικές αφηγήσεις της λαϊκής λογοτεχνίας, τα προϊόντα της δημώδους λογοτεχνίας, τα οποία αντικατοπτρίζουν τον λαϊκό βίο, τα ήθη και τα έθιμα, τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, τις αξίες της ζωής.
Το βιβλίο περιλαμβάνει 40 λαϊκές διηγήσεις, χωρισμένες σε τρεις ενότητες: μύθοι ζώων, παραμύθια και ευτράπελες διηγήσεις.
Πρόκειται για ένα έργο αναφοράς, υψηλής αναγνωστικής απόλαυσης και αξίας, σε εικονογράφηση του κορυφαίου Φώτη Κόντογλου.
Η σειρά συνεχίζεται δυναμικά, καθώς την Κυριακή 2 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε ο τόμος "Ελληνικά Παραμύθια" μαζί με το φύλλο αρ. 16373 της εφημερίδας. Στην ειδική αυτή έκδοση έχει αναπαραχθεί φωτογραφικά η εικοστή πρώτη έκδοση του βιβλίου, που εκδόθηκε από το "Βιβλιοπωλείον της Εστίας" τον Ιούλιο 2014 (πρώτη έκδοση 1927).

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...