Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ενθαρρυντικά τα νέα για τον Ροδίτη!


Είναι ένας τερματοφύλακας που τον γνωρίσαμε ξαφνικά αυτόν τον μήνα, αλλά όχι μέσα από το Μουντιάλ! Μιλάμε για τον Πορτιέρο Μάκη Ροδίτη, το νέο περιοδικό που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις "ΖΝ". Αποτέλεσμα συνεργασίας δύο πολύ καλών φίλων, του Νίκου Ζώη και του Νίκου Νικολαΐδη, το περιοδικό αποτελεί μία εξαίρεση, καθώς είναι από τα σπάνια κόμικς που βλέπουμε πια στο περίπτερο (αν εξαιρέσεις τα Disney του Τερζόπουλου και τα Marvel της Anubis). Αντιγράφουμε από τον πρόλογο της έκδοσης:
"Η ιστορία του Μάκη από τη Ρόδο είναι η ιστορία κάθε παιδιού που λαχτάρισε να διακριθεί στο χώρο και που γεύτηκε πολλή πίκρα στο δύσκολο αγώνα του. Δεν ήταν για τους περισσότερους αθλητές που τελικά έφτασαν σε κάποια κορυφή, εύκολος ο δρόμος. Και φυσικά λίγοι, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να νικήσουν τις αντιξοότητες και να γευτούν μια έστω φευγαλέα επιτυχία. Πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα των μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου, αργοσβήνουν οι ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων που πίστεψαν στο όνειρο, αλλά τελικά δε δικαιώθηκαν.
Ο ήρωας μας θα κερδίσει εμφαντικά μια θέση στην καρδιά του αναγνώστη, μόνο και μόνο για την υπομονή και την εργατικότητά του. Αποτελεί πιστεύω μια εμβληματική μορφή, που δίνει ένα παράδειγμα αλτρουισμού και αγωνιστικότητας, το οποίο ίσως και να σπανίζει στις μέρες μας. Δεν είναι προικισμένος με φοβερά προσόντα, ούτε διαθέτει κρυφά χαρτιά. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που η μοίρα του έκλεισε το μάτι πονηρά, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να γευτεί τα ψήγματα χαράς που αναζητούσε από παιδί.
Κι εκείνος, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη".
Απ' ότι μαθαίνουμε, οι πωλήσεις του πηγαίνουν πολύ καλά έως τώρα. Πιστεύουμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να την ενισχύσουμε...

3 σχόλια:

  1. Μου άρεσε πολύ ο Ροδίτης και περιμένω τη συνέχεια. Μπράβο στα παιδιά για την πολύ καλή προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξίζουν την στήριξή μας, Νίκο και αυτό γιατί τολμούν να κάνουν τέτοιες εκδοτικές κινήσεις, όταν άλλοι, μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι έχουν "λουφάξει" λόγω της κρίσης! Μπράβο στον Νίκο Ζώη. Και να συμπληρώσουμε ότι η σειρά του Μάκη Ροδίτη θα ολοκληρωθεί σε 3 τεύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστούμε γιά τα ωραία σχόλια
    Νίκος Ζώης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...