Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αξέχαστες Ιστορίες 30 - Οι δώδεκα κρεμασμένοι


Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να έχεις μια περίπλοκη ιδέα για να κάτσεις και να γράψεις μια ιστορία. Μπορεί, κάλλιστα, μια απλή ιδέα να μετουσιωθεί σε μικρό αριστούργημα ή τουλάχιστον να γίνει μια ιστορία που θα την θυμούνται όσοι την διαβάσουν για πολλά χρόνια. Σε αυτή τη κατηγορία ανήκει και η περιπέτεια που παρουσιάζουμε σήμερα.
Γράφτηκε από τον Γιώργο Μαρμαρίδη το 1977 και δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς στο τεύχος 591 του Μικρού Κάου-μπόυ.
Υπόθεση: Δώδεκα ληστές επιτίθενται σε μια άμαξα που μεταφέρει μυστικά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Σκοτώνουν τον αμαξά και τον συνοδό του, παίρνουν τα χρήματα και εξαφανίζονται. Το απόσπασμα από το κοντινό Μπόουβιλ, που βγαίνει να τους κυνηγήσει, γυρίζει άπραγο. Και, ένα μήνα αργότερα κι ενώ όλοι έχουν ξεγράψει τα κλεμμένα χρήματα, μπαίνουν στο Μπόουβιλ τα τέσσερα θρυλικά παιδιά συνοδεύοντας δώδεκα δεμένους άνδρες… Πρόκειται για τους δώδεκα ληστές; Και γιατί ο Τζιμ Άνταμς επιδιώκει να γίνει η δίκη τους στο Μπόουβιλ;
Κριτική: 3/5


Την ιστορία μπορείτε να την βρείτε και στο τεύχος 983 του Μικρού Κάου-μπόυ, το εξώφυλλο του οποίου δημοσιεύουμε.

4 σχόλια:

  1. Την ιστορία αυτή δεν την έχω ποτέ διαβάσει.Κάποιος φίλος μου διηγείτο κάποτε,μια από τις περιπέτειες των παιδιών του νόμου, όπου μια ινδιάνα είχε κρεμάσει,αφού πρώτα τους νάρκωσε,μερικούς λευκούς και υπέθεσα πως θα είναι αυτή.Ίσως κείνη η ιστορία να ήταν του Κυριακού.
    Τελικά αυτό το περίφημο λεύκωμα θα το αποκτήσουμε σιγά σιγά μέσα από τις παρουσιάσεις σου adamsjim!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά, Billάκο!
    Την ιστορία που περιγράφεις δεν την θυμάμαι ούτε εγώ. Μπορεί να την πετύχω κάπου όμως...
    Προς το παρόν περιμένω την επόμενη πρότασή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επόμενη πρότασή μου adamsjim είναι μια ιστορία γραμμένη από τον Κυριακού (ελπίζω να μην κάνω λάθος αυτή τη φορά!),με τίτλο "Το κοράκι της Άμπερβιλ".Δεν το έχω διαβάσει αλλά μου το αφηγήθηκε ένας φίλος.Όπως σου έχω ξαναγράψει, εξ' αιτίας σου έχουν πυκνώσει οι συζητήσεις μας γύρω από τη Θρυλική Τετράδα τελευταία! Όποτε μπορέσεις...
    Τι βλέπεις; Το περιοδικό μας θα ξεπεράσει την κρίση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά...
    Και το... "Κοράκι της Άμπερβιλ" θα παρουσιαστεί σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...