Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Νέες εκδόσεις 171 - Τα Χρονικά του Πυρετού (Comic book)


Ο Νικήτας Καλιώρης είναι ένας δημιουργός κόμικς. Μπουχτισμένος από το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα της Αθήνας, αναζητά διέξοδο και έμπνευση σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό της Βορείου Ελλάδας. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με την απολύτως μυστηριώδη πραγματικότητά του που μοιάζει με μαζική ψύχωση: το χωριό δεν αναφέρεται ποτέ με συγκεκριμένο όνομα και οι κάτοικοί του κυκλοφορούν στους δρόμους του μόνο μέχρι τις 11 το βράδυ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η περιοχή είναι γεμάτη φαντάσματα.
Τον Νίκο Μηλιώρη γνώρισε το ελληνικό αναγνωστικό κοινό μέσα από τα άλμπουμ του "Τέντυμπερ" (1999) και "Όταν Φάνηκαν τα Φτερά της" (2002) των εκδόσεων Futura. Αρκετά χρόνια μετά, ο δημιουργός επιστρέφει μ’ ένα πολυσέλιδο άλμπουμ σε εντελώς διαφορετικό ύφος και αφηγηματικό στυλ. Τα "Χρονικά του Πυρετού" είναι μια παράξενη και όμορφη ιστορία που συνδυάζει το υπερφυσικό στοιχείο του γοτθικού τρόμου, με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα του noir και τον λανθάνοντα μυστικισμό της ελληνικής επαρχίας. Ακολουθώντας σχεδιαστικά δύο αισθητά διαφορετικές εικονογραφικές προσεγγίσεις, ο δημιουργός αφηγείται δύο παράλληλες ιστορίες που αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα.
Για τους φίλους του «υπερφυσικού» και των πραγμάτων που κινούνται στην «Άλλη Πλευρά».

Δημιουργός: Νίκος Μηλιώρης
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ένατη Διάσταση".
1η Έκδοση: Μάρτιος 2012


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

2 σχόλια:

  1. Διακρίνω μία έντονη δυναμική στο χώρο του εγχώριου κόμικ τα τελευταία 2 χρόνια...πολύ ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, υπάρχει αυτή η δυναμική και αυτό είναι παρήγορο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Φέτος, μάλιστα, έγινε περισσότερο αντιληπτό από κάθε άλλη φορά ότι όλοι αυτοί οι δημιουργοί και οι εκδότες περιμένουν το Comicdom για να παρουσιάσουν τα έργα τους. Φυσικά, αυτό συνδέεται με την κρίση, καθώς έτσι καταφέρνουν να έρθουν κοντά στο αναγνωστικό κοινό, χωρίς πολλή διαφήμιση...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...