Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμουΜια υπέροχη Δομινικανή εκκλησία που έχει μετατραπεί σε ένα βιβλιοπωλείο γεμάτο ηρεμία με το όνομα "Selexyz Bookstore", στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας."The Bookabar Bookshop" στη Ρώμη, γεμάτο βιβλία για την τέχη.Το "Plurar Bookshop" στη Μπρατισλάβα, με βιβλία ακόμα και στις σκάλες του.


Το θεϊκό νεο-γκόθικ "Livralia Lello" στην Πορτογαλία, με την επιβλητική ξύλινη σκάλα ακριβώς στο κέντρο του.Το "Cook & Book στις Βρυξέλλες", με την υπέροχη ατμόσφαιρα και τα βιβλία στο ταβάνι.


Υπάρχει μαγεία στον αέρα του "Bookworm", του βιβλιοπωλείου στο Πεκίνο όπου τα βιβλία είναι όλα στα αγγλικά.Το "Librería El Ateneo Grand Splendid", στο Μπουένος Άιρες. Ένα βιβλιοπωλείο στημένο μέσα σε ένα θέατρο του 1920, με άψογη αισθητική. Τα θεωρεία του χρησιμοποιούνται ως αναγνωστήρια και είναι ένα αξιοθέατο για τους τουρίστες.Το "Poplar Kid’s Repyblic" στο Πεκίνο. Αν δεν αγαπήσει μέσα σε αυτό το παιδί τα βιβλία δεν θα τα αγαπήσει πουθενά.


Tο "Livraria Ria Da Vila" στο Σάο Πάολο. Μοιάζει ολοκληρωτικά καλυμμένο με βιβλία. Σαν να μην έχει τοίχους, αλλά μόνο βιβλία!Τo "Cafebreria El Pendulo" στο Μεξικό για αυτούς που αγαπούν την αίσθηση του διαβάσματος στην αυλή τους. Τι ωραίο βιβλιοπωλείο!


Αν αγαπάς τις ντάνες των βιβλίων, το ένα πάνω στο άλλο σε ατέλειωτες σειρές, τη μυρωδιά παλιών βιβλίων, αυτό είναι το βιβλιοπωλείο σου. Τo "Shakespeare & Company" στο Παρίσι με τα τόσα πολλά βιβλία που αν ψάξεις καλά σίγουρα θα βρεις θησαυρούς.


Το "Bart’s Book" στη Καλιφόρνια! Ένα σπίτι που έγινε βιβλιοπωλείο και στην αυλή του μπορείς να διβάσεις όσο θέλεις. Η μαγεία του δεν φαίνεται στη φωτογραφία, γιατί πέρα από το διάβασμα απολαμβάνεις και τη θέα...Το "Corso Como" στο Μιλάνο, με βιβλία για την τέχνη και το design.To "Barter Books" στη Αγγλία. Ένα απο τα μεγαλύτερα second hand βιβλιοπωλεία.


Το "American Book Center" στο Άμστερνταμ, με έναν αληθινό κορμό δέντρου και μια τεράστια βιβλιοθήκη να ξεκινάει από αυτόν...


Το "VVG Something" στη Ταιβάν. Μικρό και απλό, τόσο που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι στο σπίτι του παππού σου που είναι και βιβλιοφάγος!


Στη Λισσαβόνα το "Ler Devagar". Από το ταβάνι ένα ιπτάμενο ποδήλατο κάνει τις βόλτες του πάνω από τα τόσα βιβλία...

 Επιμέλεια θέματος: tzortzadams 

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

2 σχόλια:

  1. Ψηφίζω Μπουένος Άιρες, Πορτογαλία και Βρυξέλλες...αν και θέλω να πάω σε όλα. Στην Ελλάδα μάλλον δεν υπάρχει φαντασία και αισθητική στους χώρους πώλησης των βιβλίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "Librería El Ateneo Grand Splendid", στο Μπουένος Άιρες, νομίζω ότι είναι το κορυφαίο βιβλιοπωλείο του κόσμου! Και στην χώρα μας υπάρχουν όμορφα καταστήματα, δυστυχώς όμως, το αναγνωστικό κοινό εδώ δεν μπορεί να συντηρήσει τέτοιου είδους επενδύσεις...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...