Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σινεμά και DVD 54 - Django: Ο Τιμωρός / Django Unchained (2012)


Δύο χρόνια πριν ξεσπάσει ο αμερικανικός εμφύλιος, ο Django, ένας μαύρος σκλάβος από τον Νότο (Jamie Foxx) συναντά τον Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων/οδοντίατρο Dr. King Schultz (Christoph Waltz), ο οποίος ακολουθεί τα ίχνη των φονικών αδελφών Brittles. Καθώς μόνο ο Django μπορεί να τον οδηγήσει σε αυτούς, ο ανορθόδοξος Schultz συνεργάζεται μαζί του με την υπόσχεση ότι θα τον ελευθερώσει με το πέρας της αποστολής.
Αφού πετύχουν το σκοπό τους, ο Schultz απελευθερώνει τον Django και οι δύο τους αποφασίζουν να συνεχίσουν την καταδίωξη των πιο γνωστών εγκληματιών του Nότου.
Εν τω μεταξύ, ο Django ακονίζει τα μαχαίρια του για τον δικό του σκοπό: τη σωτηρία της Broomhilda (Kerry Washington), της γυναίκας του που έχασε σε σκλαβοπάζαρο πριν από καιρό.


Η έρευνα του Django και του Schultz τους οδηγεί στον Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), τον ιδιοκτήτη της “Candyland” μιας κακόφημης φυτείας, όπου οι σκλάβοι παλεύουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου. Η παρουσία των δύο πρωταγωνιστών τραβάει την προσοχή του Stephen (Samuel L.Jackson), που είναι ο έμπιστος του Candie. Ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει γύρω τους και οι δυο σύντροφοι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη θυσία και την επιβίωση.



Τέσσερα χρόνια μετά τους « Άδοξους Μπάσταρδους», ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει με μια ακόμη πιο επική, ακόμη πιο ανίερη ματιά στην ιστορία, αυτή τη φορά με ένα αιματοβαμμένο, πανέξυπνο σπαγγέτι γουέστερν νέας γενιάς! Η, ανέλπιστη για ακατάλληλη για ανηλίκους, εμπορική επιτυχία της ταινίας ήρθε να συμπληρώσει τα ενθουσιώδη σχόλια των κριτικών και της ευρύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας, που έχει ήδη συμπεριλάβει την ταινία στις υποψηφιότητες για τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά βραβεία της σεζόν – πιθανότατα και τα Όσκαρ.
Με προϋπολογισμό 100.000.000 δολάρια, η ταινία "Django: Ο Τιμωρός", έκανε άνοιγμα τριημέρου στη 2η θέση με 30,1 εκατομμύρια δολάρια!



Σκηνοθεσία και σενάριο του Κουέντιν Ταραντίνο. Ο τίτλος και η τοποθεσία της ταινίας είναι εμπνευσμένα από το σπαγγέτι γουέστερν "Django: Ο Τρομοκράτης του Πάσο-Ντόμπλε (Django, 1966) και τις ανεπίσημες συνέχειες με πρωταγωνιστή τον Φράνκο Νέρο. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμι Φοξ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κρίστοφ Βαλτς, Κέρι Γουάσινγκτον και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.
Διάρκεια: 165’

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

9 σχόλια:

  1. Φίλε, adamsjim, εάν αντιμετώπισες κι εσύ πρόβλημα με τα σχόλια του blog, κάνε αναζήτηση στα gadget. Υπάρχει κι άλλο που δουλεύει μια χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, Don Juan, σ' ευχαριστώ που με σκέφτηκες. Το έφτιαξα ήδη κι εγώ. Δεν είχα τον χρόνο να το ψάξω. Θα το πω και σε άλλους φίλους που ξέρω ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα...

      Διαγραφή
  2. Κατώτερη του αναμενομενου. Πολύ κουβέντα και λίγο δράση. Μεγάλο σε διάρκεια. Καλοί οι συντελεστές αλλά μέτριο το αποτέλεσμα. Σε μια χρονια που δεν ειχε γενικά καλές ταινίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπιστεύομαι την κρίση σου... Αν και είχα την ελπίδα ότι πρόκειται για μια ταινία με καταιγιστική δράση...

      Διαγραφή
  3. κριμα και ηταν μια ταινια που θα θελα να δω στο σινεμα φετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σόρρυ μα διαφωνώ. Την είδα χθες. Εκπληκτική ταινία. Ο Ταραντίνο έχει πάρει στοιχεία (αρκετά) από τα σπαγγέτι western (όχι του Λεόνε!) κ τα προσάρμοσε στο δικό του ύφος γραφής. Φοβερές πραγματικά ερμηνείες με τον Ντι Κάπριο να κλέβει κυριολεκτικά τη παράσταση, λίγη μα αιματοβαμένη δράση, ελεγειακές σκηνές, εξαιρετικά κοστούμια, έξοχη φωτογραφία. Οι μακροσκελείς διάλογοι αποτελούν ανέκαθεν σήμα κατατεθέν του Ταραντίνο. Μη ξεχνάτε επίσης ότι ορισμένα από τα καλύτερα western όλων των εποχών είχαν ελάχιστη δράση, π.χ. 3:10 to Yuma, High Noon, The unforgiven...Θα το δω σίγουρα κ 2η φορά...προσωπικά η αναμονή άξιζε με το παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει, παιδιά, κατάλαβα...
    Πρέπει να το δω για να αποκτήσω προσωπική άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα το δω και εγω και θα επανελθω με νεο σχολιο αλλα μιας και ειπατε για γουεστερν,προσφατα ειδα το SILVERADO με τους Kevin Kline, Kevin Costner, Scott Glenn, Danny Glover και τι ταινιαρα ηταν αυτη!
    μαχη,δραση,χιουμορ,αγωνια,περιπετεια,καλο καστ,σεναριο,σκηνοθεσια!!!
    απο τα καλυτερα γουεστερν που εχω δει και ξαναβλεπω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία. Αφού μας το θύμισες, θα το παρουσιάσουμε μέσα στις επόμενες μέρες!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...