Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Νέες εκδόσεις 364 - Ιλιάδα #1 & #2


ΜΑRVEL ILLUSTRATED: ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔA
TOMOΙ ΠΡΩΤΟΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ BLOG: CLUB ΦΙΛΩΝ "ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ"
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: 19-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, COMICDOM 2013, 
MAΣΣΑΛΙΑΣ 22, ΑΘΗΝΑ. 
ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ: €12,90 ο τόμος 
(ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ: €9,00 ο τόμος)

Βασισμένο στο ομότιτλο επικό αριστούργημα του Ομήρου.
Σενάριο: Roy Thomas
Σχέδιο: Miguel Angel Sepulveda
Είδος: Κόμικς, Επική Φαντασία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Απριλίου 2013
Μέγεθος: 17x24 εκατοστά,
Σελίδες: 100 έγχρωμες ο κάθε τόμος
ISBN 1: 978-618-80572-1-0
ISBN 2: 978-618-80572-2-7

Ένας ακρογωνιαίος λίθος της επικής λογοτεχνίας του Δυτικού πολιτισμού, σε μια αριστοτεχνική μεταφορά, για την σειρά κόμικς της Marvel, ΜARVEL Ιllustrated!

Υπόθεση Τόμου 1: Όλος ο αρχαίος κόσμος συνταράσσεται από την τρομερή σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα στους Αχαιούς και τους Τρώες. Αφορμή του πολέμου είναι η αρπαγή της Ωραίας Ελένης, συζύγου του Βασιλιά της Σπάρτης Μενελάου, από τον Πάρη, Πρίγκηπα της Τροίας. Όλος ο Ελληνικός κόσμος κινητοποιείται για τη συγκρότηση μιας τεράστιας στρατιάς, που σαλπάρει για το Ίλιον με σκοπό την κατάληψη της πόλης και την εκδίκηση. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα έπος θνητών και Θεών, αυταπάρνησης και ηρωισμού, καταστροφής και προδοσίας.


Υπόθεση Τόμου 2: Η πολιορκία της Τροίας συνεχίζεται, αλλά οι Αχαιοί έχουν χάσει την ενότητά τους. Όταν, όμως, ο Πάτροκλος θα φορέσει την πανοπλία του Αχιλλέα για να οδηγήσει την αντεπίθεση των Μυρμιδόνων, θα πυροδοτήσει μια σειρά γεγονότων που θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη τελική σύγκρουση έξω από τις πύλες της Τροίας, ανάμεσα στον Έκτορα και τον Αχιλλέα. Εκεί θα παιχτεί η τελευταία πράξη αυτού του μνημειώδους αρχαίου έπους, που διηγείται σε αμέτρητες γενεές ανά τους αιώνες, τους θριάμβους αλλά και τις τραγωδίες του πολέμου...

Το Propaganda Channel και η Marvel παρουσιάζουν την μεταφορά σε κόμικς του κλασσικού αριστουργήματος του Ομήρου, σε σενάριο του βετεράνου δημιουργού Roy Thomas (the Amazing Spiderman, Χ-Μen, Avengers, Conan the Barbarian) και τέχνη του καταπληκτικού Miguel Angel Sepulveda (X-Men, Τρωικός Πόλεμος).


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

11 σχόλια:

  1. Τώρα βρήκα τον πραγματικό λόγο για να επισκεφθώ σήμερα κιόλας το Comicdom! Είχα δει κάποια ξένη έκδοσή του και δεν περίμενα να εκδοθεί στα ελληνικά, ειδικά εν μέσω κρίσης! Μπράβο στους εκδότες που μας κάνουν να ελπίζουμε και για άλλες τέτοιες εκδόσεις!
    Τρέχω να το προλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται εξαιρετικό. Θα το τιμήσω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε φαίνεται, είναι εξαιρετική πραγματικά έκδοση! Χαρτί, εξώφυλλα, μετάφραση, όλα σε άριστο πραγματικά επίπεδο. Μια έκδοση που ήδη έχω αγαπήσει...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα τον πρώτο τόμο. Εξαιρετική έκδοση. Το μόνο που δεν κατάλαβα ήταν την εμμονή του μεταφραστή να ονομάζει τον Πάρη... "Πάρι"! Πρόκειται για μονομερή (από πλευράς του) απλοποίηση της γλώσσας; Αφού σε κάποιες σελίδες του ξέφευγε και τον έγραφε Πάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ για το feedback! Τίποτα καλύτερο από το να λαμβάνεις αυτά τα καλά σχόλια. Και ακόμη πιο γόνιμες, είναι οι υποδείξεις των Αναγνωστών μας, τους οποίους και υπηρετούμε!

      Εκ μέρους λοιπόν της σύνταξης: ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΕΚΟΥΝ: Το Ομηρικά σωστό είναι ο Πάρις - του Πάρι. Στη διόρθωση υπεδείχθει το νεοελληνικό "Πάρη" και μόνο (και όχι Πάρης, δείχνει απαίσιο). Αλλάξαμε ελάχιστα "Πάρι" σε "Πάρη" όπου φαινόταν κάπως εκκεντρικό το "ι". Αλλά μάλλον θα έπρεπε να είμαστε συνεπείς στο "ι" σε όλο το τεύχος... Ιδού λοιπόν μια σημείωση για τη Β' Έκδοση....

      The Propaganda Channel

      Διαγραφή
    2. Φίλε Γιώργο, σ' ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου στο blog, καθώς και για την διευκρίνηση σχετικά με τον Πάρη (ή Πάρι).
      Κάθε νέα έκδοσή σας θα έχει την προβολή που της αρμόζει από την ιστοσελίδα μας. Χαιρόμαστε να βλέπουμε να ασχολούνται με τα κόμικς άνθρωποι που αγαπούν το αντικείμενο και δεν είναι απλά επιχειρηματίες που αποζητούν μόνο το κέρδος.
      Σύντομα θα υπάρξει από τον φίλο Χρήστο και ιδιαίτερο αφιέρωμα στην σειρά της Ιλιάδας. Θα ενημερωθείς γι' αυτό...

      Διαγραφή
    3. Δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο από ένα τόσο κομιξόφιλο blog...

      Διαγραφή
    4. Να είσαι καλά, φίλε μου. Καλή συνέχεια στην όμορφη δουλειά σας...

      Διαγραφή
  5. Αγαπητοί φίλοι, ύστερα από το πολύτιμο feedback σας, στον Τρωικό Πόλεμο αποφασίσαμε να χρησιμοποιηθεί ο "Πάρις" μόνο με γιώτα και σε όλες τις άλλες πτώσεις του - τον "Πάρη" με ήτα.

    Θα τα πούμε από κοντά στο ετήσιο ραντεβού στο περίπτερο μας στο Comicdom!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο σ' ευχαριστούμε. Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε πως τελικά κάπου "μετράει" και η άποψη των αναγνωστών.
      Θα βρεθούμε στο Comicdom για να σας ευχηθούμε από κοντά το "καλές πωλήσεις". Η δουλειά που παρουσιάζετε είναι εξαιρετική και πιστεύουμε ότι το κοινό θα σας στηρίξει!
      Καλή συνέχεια!...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ φίλε Jim Adams! Πάντα χρειαζόμαστε τα σχόλια και τις προτάσεις των φίλων μας!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...