Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Νέες εκδόσεις 570 - Αλφαβητάρια και Αναγνωστικά - Το Βήμα #21


Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, η εφημερίδα "Το Βήμα" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 16.333, με ένθετο τον εικοστό πρώτο τόμο της σειράς "Αλφαβητάρια και Αναγνωστικά".
Πρόκειται για το Αναγνωστικό της Δ' Δημοτικού, με τον τίτλο "Ο νέος γεωργός", του 1933. Συγγραφέας του ήταν η Γαλάτεια Καζαντζάκη.
Στην ειδική αυτή έκδοση για την εφημερίδα "Το Βήμα" έχει αναπαραχθεί φωτογραφικά η έκδοση του Αναγνωστικού, που κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο "Ιωάννης Δ. Κολλάρος & Σία" (Βιβλιοπωλείον της Εστίας), το 1933. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου είχε πραγματοποιηθεί το 1914.
Πρόκειται για μια νουβέλα χωρισμένη σε κεφάλαια, με κεντρικό της ήρωα τον Φώτο, ένα νεαρό αγόρι με υπερήφανη έκφραση. Το εξώφυλλο της παρούσας έκδοσης προέρχεται από την έκδοση του 1923.
Η σύγχρονη ανατύπωσή και αυτού του Αναγνωστικού, έγινε εφικτή χάρη στο αρχείο του συμβολαιογράφου και συλλέκτη Παύλου Μπαλογιάννη, ο οποίος είναι και μέλος του δικού μας Club. Παύλο, σ' ευχαριστούμε ακόμη μια φορά για την δυνατότητα που μας δίνεις να έρθουμε σε επαφή με τέτοια ιστορικά κειμήλια...

Επιμέλεια σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Γραφιστική επιμέλεια: Βασίλης Γεωργίου
Εκδόσεις: Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2014
Τιμή εφημερίδας (έκδοση με προσφορές): 4,25 ευρώ

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...