Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Εμείς προτείνουμε... 274: Το νησί του Δόκτωρος Μορώ (Επιστημονικής φαντασίας)


"...Τη στιγμή που τον συλλογιζόμουν, μπήκε στο δωμάτιο. Τώρα φορούσε άσπρα και κουβαλούσε ένα μικρό δίσκο με καφέ και βρασμένα λαχανικά. Μου 'γνεψε φιλικά κι ακούμπησε το δίσκο στο τραπέζι. Ένιωσα να παραλύω από κατάπληξη, βλέποντας κάτω απ' τις πυκνές μαύρες μπούκλες του το αυτί του. Η έκπληξή μου ήταν ξαφνική κι απότομη. Ο άνθρωπος είχε μυτερά αυτιά σκεπασμένα μ' ένα χνουδωτό τρίχωμα..."
Tο προφητικό έργο του Χ. Τζ. Ουέλς μας μεταφέρει στις απαρχές της επιστήμης της γενετικής, που σήμερα εξελίσσεται αλματωδώς με απρόβλεπτες συνέπειες. Η προσπάθεια του δρος Μορώ να δημιουργήσει υβρίδια από ανθρώπους και ζώα μας θυμίζει τις εξαγγελίες των σημερινών επιστημόνων. Τα φρικτά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας προοιωνίζουν το δικό μας σκοτεινό μέλλον.

WELLS HERBERT-GEORGE: Ο Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς γεννήθηκε το 1866 στο Μπρόμλεϋ της κομητείας Κέντ. Σπούδασε βιολογία στη Σχολή Επιστημών του Λονδίνου. Ως συγγραφέας, έγινε γνωστός κυρίως για τα έργα του στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας. Μαζί με τον Ιούλιο Βερν, αναφέρεται μερικές φορές ως ο «Πατέρας της Επιστημονικής Φαντασίας». Υπήρξε ενεργός σοσιαλιστής και πασιφιστής, με τα ύστερα έργα του να παρουσιάζονται όλο και περισσότερο πολιτικά και διδακτικά. Υπήρξε πολυγραφότατος συγγραφέας σε διάφορα είδη, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων μυθιστορημάτων, καθώς και του ιστορικού και κοινωνικού σχολιασμού. Πέθανε το 1946 στο Μπρόμλεϋ.

Ξενόγλωσσος τίτλος: THE ISLAND OF DR. MOREAU
Mετάφραση: M. Πανώριος, Π. Σκάγιαννης
Σελίδες: 208
Σχήμα: 12x17
Τιμή: 10,70 €
Εκδόσεις: Αίολος

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

2 σχόλια:

  1. Eξαιρετικό, κλασικό μυθιστόρημα φαντασίας. 2 φορές αποτυπωμένο και σε κινηματογραφική ταινία! Κάπως δυσεύρετο πλέον-αποτελεί μία από τις παλιότερες εκδόσεις του εταιρίας-,με λίγο ψάξιμο όμως βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εψαξα, & βρηκα ενα απο τα ελαχιστα αντιτυπα που ξεμειναν στον Αιολο. Οπως το περιμενα, το απλο κλασσικο παλιο στυλ. Αγαπητε φιλε, θα εννοεις τις 2 βερσιον, του 1996 με τους Μαρλον Μπραντο & Βαλ Κιλμερ & του 1977 με τους Μπαρτ Λανκαστερ & Μαικλ Γιορκ. Υπαρχει ομως... & μια 3η "Το Νησι των Χαμενων Ψυχων" "Island of Lost Souls" του 1932 με τους Τσαρλς Λωτον & Μπελα Λουγκοζι, η απολυτη & η καλυτερη, ρεσιταλ τρομου & φρικης σε ολο τους το μεγαλειο, τα παιδια να πανε για υπνο, ενα ποτηρι κρασι να παρουμε θαρρος, κλειστε τα φωτα, πιαστειτε χερι-χερι και ξεκιναμε προβολη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...