Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη το άνοιξε Νιγηριανός!


Διαβάστε, πώς είναι δυνατόν κάποιοι αλλοδαποί να είναι περισσότερο Έλληνες από εμάς!
Τέτοιους Έλληνες πρέπει να τους τιμούμε και να τους ενισχύουμε!

Χάρηκε που κάποια παιδιά έψαχναν Παπαδιαμάντη στην καρδιά της Αστόρια, όμως λυπήθηκε όταν του τον ζήτησαν στα Αγγλικά...
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί φοβάται πως σε λίγες δεκαετίες η ελληνική γλώσσα θα πάψει να ομιλείται από τους Έλληνες ομογενείς...

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Αστόρια είναι το ελληνικό βιβλιοπωλείο, που ανήκει στον Sam Chekwas. Αυτό είναι το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη! Το "Seaburn" εδρεύει στην 33-18 Broadway και προσφέρει μια ποικιλία από ελληνικά βιβλία. Τα θέματα που περιλαμβάνονται είναι: αρχαία λογοτεχνία και ιστορία, σύγχρονη λογοτεχνία, βιογραφίες, μελέτες, ακόμα και βιβλία τέχνης. Τα βιβλία είναι γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά.
Ο 48χρονος ιδιοκτήτης Sam Chekwas είναι ένας Νιγηριανός ο οποίος αισθάνεται ΕΛΛΗΝΑΣ. Μιλάει άπταιστα ελληνικά. Ήταν φοιτητής στη Νιγηρία, όταν διάβασε την τραγωδία "Αντιγόνη" στα αγγλικά. Από τότε εγινε ένας μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού πνεύματος. Στη δεκαετία του 1980 ήρθε στην Ελλάδα για να μελετήσει και να μάθει την ελληνική γλώσσα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο οδοντίατρος.
Εφυγε από τη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψε στην Αμερική για να συναντήσει τους αδελφούς του. Το 1992, άνοιξε τις "Seaburn Εκδόσεις". Έχει ήδη δημοσιεύσει 120 ελληνικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένης μιας ανθολογίας με τίτλο "Salonica Press". Το 1994, εγκαινίασε το βιβλιοπωλείο του, το οποίο προσφέρει περίπου 7.000 βιβλία. Ποιος τα διαβάζει; «Τις παραγγελίες μου τις παραδίδω όπου υπάρχει ελληνικός πληθυσμός», λέει ο Σαμ. Πρόσφατα υπήρξε μια μείωση στην πώληση βιβλίων, δεδομένου ότι είναι πολύ ακριβά στην Αμερική.


Η νεολαία των ομογενών δεν ξέρει πολλά για την ελληνική γλώσσα και τα βιβλία. «Η σύγχρονη Ελλάδα έχει περισσότερα να προσφέρει από την προώθηση της φέτας, της ελιάς και των υπέροχων παραλιών». Ο "Sam Chekwas" έγινε ο αποδέκτης ενός βραβείου το 2004 από τον Έλληνα πρέσβη. Η ελληνική κυβέρνηση τον τίμησε ως αναγνώριση για τη συμβολή του στα ελληνικά γράμματα.
Προσπαθεί τώρα για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας με κάθε δυνατό τρόπο. Έχει προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας δωρεάν. Τώρα προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες να διδάξουν στα παιδιά τους τη γλώσσα από την οποία όλες οι υπόλοιπες δανείστηκαν λέξεις.
Ο Sam επισκέπτεται την Ελλάδα δύο φορές το χρόνο: «Μου λείπουν τα παραδοσιακά καφενεία, όπου όλοι πίνουν τον καφέ τους, ενώ διαβάζοντας την εφημερίδα, συζητούν για την πολιτική». Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν στην Ελλάδα μετά τη δημοσιονομική κρίση, αλλά ο Σαμ το κάνει. «Η Ελλάδα ποτέ δεν θα μαραζώσει. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθουμε από αυτή την κρίση. Η δόξα της δεν έρχεται μόνο από το παρελθόν. Η Ελλάδα εξακολουθεί να δημιουργεί και να διδάσκει όλους μας. Πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια», προσθέτει ο Σαμ.

Απολαύστε τον Sam σε ένα κρεσέντο αγάπης για την Ελλάδα:Δεν έχει σημασία αν είσαι Έλληνας στην καταγωγή αλλά πως προάγεις την Ελληνική Παιδεία... Χίλια μπράβο σου Σαμ!!!...

ΠΗΓΗ: USA.GreekReporter.com

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...