Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Μια Ακρόπολη από... Lego


Εντυπωσιακός όσο και ο αυθεντικός. Ακόμη και αν έχει κατασκευαστεί από 120.000 τουβλάκια Lego και όχι από το αψεγάδιαστο πεντελικό μάρμαρο

Ο… αυστραλιανός Παρθενώνας, το μοντέλο από Lego που έχει δημιουργήσει ο Ράιαν Μακ Νοτ, πιστό αντίγραφο του δικού μας μοναδικού μνημείου, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Αυστραλών με τις εντυπωσιακές λεπτομέρειές του.
Μάλιστα, το έργο αυτό που ανήκει στο Μουσείο Νίκολσον στο Σίδνεϊ λίαν συντόμως θα βρεθεί και στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, αφού οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού οργανισμού, εντυπωσιασμένοι από αυτό, ζήτησαν να το φιλοξενήσουν στις προθήκες του ιδρύματος.
«Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη», λέει αστειευόμενος ο Μάϊκολ Τέρνερ, έφορος του Μουσείου Νίκολσον του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.-Περιέχει περισσότερα από 120.000 «Lego τούβλα» και χρειάστηκαν περίπου 300 ώρες για να χτιστεί.
-Το μοντέλο είναι όσο το δυνατόν πιστό στην αυθεντική Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το μικρότερο ναό του Ερεχθείου και τα Προπύλαια.
-Περιλαμβάνει ακόμα ξεκαρδιστικά σύγχρονα και αρχαία στιγμιότυπα φτιαγμένα με Lego. Για παράδειγμα, στο μικρό Ωδείο, ο Θησέας διασχίζει το δρόμο του μέσα από ένα λαβύρινθο για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο. Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο Elton John δίνει μια συναυλία για σύγχρονους τουρίστες. Ο Λόρδος Έλγιν και το πλήρωμά του «την κάνουν» με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ενώ ο Φρόιντ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ακρόπολη το 1904, την θαυμάζει.
Η φτιαγμένη με Lego Ακρόπολη έχει προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson του Σίδνεϊ, ενώ η προηγούμενη έκθεση «Lego Κολοσσαίο» προσέλκυσε 90.000 επισκέπτες το 2012.Πριν λίγο καιρό το Μουσείο Ακρόπολης φέρεται να ζήτησε από το Μουσείο Nicholson να δανειστεί την έκθεση της Ακρόπολης που είναι φτιαγμένη από Lego και οι Αυστραλοί απάντησαν θετικά.
"Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στα πιο τρελά όνειρά μου", λέει ο έφορος κ. Maikol Turner. Και πρόσθεσε: «Αφού ξαγρύπνησα όλη τη νύχτα μη πιστεύοντας πόσο τιμητικό ήταν το αίτημα των Ελλήνων, ενημέρωσα το Μουσείο της Ακρόπολης πως δεν μπορούσαν να δανειστούν αυτή την έκθεση. Θα τους την χαρίζαμε»!
Το μοντέλο αναμένεται να φτάσει στο Μουσείο της Ακρόπολης αυτή την εβδομάδα για να επιτρέψει στο Μουσείο Nicholson να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, το Lego Πομπηία, τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...