Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Νέες εκδόσεις 649: Asterix - Έθνος #10


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1656, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Το σημερινό τεύχος: Ο ASTERIX ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΑΒΙΑΤΑ ("ASTERIX ET LATRAVIATA")
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ:
Α' δημοσίευση & Α' έκδοση σε άλμπουμ: Paris, 2001
Σκίτσα: Albert Uderzo
Κείμενα: Albert Uderzo

Υπόθεση: Tα πράγματα είναι απλά... Ο Πομπήιος έπεσε θύμα κλοπής και τα τιμημένα του κράνος και ξίφος πέρασαν στα χέρια γαλατών από τον μπεκρούλιακα που τα πούλησε αφού τα έκλεψε. Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, παίρνουμε μια μεγάλη τραγωδό και της αναθέτουμε την αποστολή να παίξει τη... Φραμπάλα! Εν τω μεταξύ, οι μητέρες των Αστερίξ και του Οβελίξ έχουν καταφθάσει στο χωριό επειδή οι δύο ήρωες έχουν γενέθλια και όπως και να το κάνουμε οι μανάδες πάντα είναι στις δύσκολες και στις χαρούμενες στιγμές παρούσες, ακόμα και για να επιβλέψουν αν τα μπουμπούκια τους αποφάσισαν επιτέλους να παντρευτούνε! Η ψευτο-Φραμπάλα φθάνει στο χωριό αλλά -έστω και ψεύτικη- ξαναθυμίζει στον Οβελίξ τη μεγάλη του αδυναμία, ξέρετε όχι αυτή με το αγριογούρουνο... Η κατάσταση περιπλέκεται, οι φάπες έρχονται και φεύγουν με τον ίδιο πάντα αποδέκτη και οι μπαμπάδες του Αστερίξ και του Οβελίξ περιμένουν την απελευθέρωση από τη ρωμαϊκή φυλακή. Επειδή ουδέν κρυφόν κάτω από το γαλατικό ουρανό η ψευτο-Φραμπάλα θα αποκαλυφθεί και όλα θα ξαναπάρουν τον ήσυχο δρόμο τους προς το στενόμακρο τραπέζι του γαλατικού χωριού κάτω από τον στοργικό νυχτερινό γαλατικό ουρανό!...


Σχόλια: Αυτή είναι η 31η ιστορία της σειράς "Asterix". Η πρωτότυπη έκδοση κυκλοφόρησε σε 3.000.000 αντίτυπα στη Γαλλία! Το όνομα της ηθοποιού Latraviata, είναι εμπνευσμένο από την όπερα "La traviata" του Giuseppe Verdi. Στην ιστορία εμφανίζονται και οι γονείς των Αστερίξ και Οβελίξ.

Επόμενο τεύχος: Ο ASTERIX ΚΑΙ Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

1 σχόλιο:

  1. Αισθητή η απουσία του Goscinny στα σενάρια παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες του Uderzo. Λείπει κάτι από το πνεύμα και τη σπίθα των παλιότερων ιστοριών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...