Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εδώ είναι Πειραιάς!


Τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε ο Ολυμπιακός και μπήκε από νωρίς σε θέση... οδηγού για την πρόκριση στους «16» του Champions League! Ιδανικότερο ξεκίνημα στην εφετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί η ελληνική ομάδα.
Ο «νόμος του Καραϊσκάκη» επιβεβαιώθηκε γι' άλλη μια φορά. Απέναντι στην ομάδα που λίγα 24ωρα νωρίτερα «άλωσε» του Μπερναμπέου, νικώντας την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του τελευταίου Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ ώριμος, οι παίκτες του ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την -για πολλούς- απίστευτη νίκη.
Με εξαιρετικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και ουσία στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός έκανε ίσως το ιδανικό πρώτο 45λεπτο στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Με ηγέτη τον Τσόρι Ντομίνγκες, που έτρεξε και έβγαλε την πάσα στο δεύτερο γκολ που πέτυχε με το ιδανικό τελείωμα ο Αφελάι στο 31΄, το Μιλιβόγεβιτς ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, αλλά και όλη την αμυντική του γραμμή, ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να μπει προηγούμενος στ' αποδυτήρια.
Στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός δεν "χτύπησε" με τον Ντομίνγκες αλλά ο Μαζουακού δεν... χαρίστηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Όμπλακ και έβαλε φωτιά στο "Γ. Καραϊσκάκης"! Στο 32ο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε δύο τα τέρματά του! Σούπερ κούρσα 40 μέτρων του "Τσόρι" από τα αριστερά, έκανε υπέροχη πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής για τον Μήτρογλου και αυτός άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, δύο παίκτες της Ατλέτικο μπερδεύτηκαν και ο Αφελάι βρέθηκε τετ α τετ με τον Όμπλακ για να τον νικήσει με ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ με το δεξί! "Όλα τα λεφτά" η κούρσα που έκανε ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες η οποία ξεκίνησε πίσω από το χώρο του κέντρου, με τον Αργεντίνο να νικάει στο σπριντ δύο παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Σε τέτοια παιχνίδια και με αντιπάλους του επιπέδου της Ατλέτικο χρειάζεται και τύχη που -τουλάχιστον στα πρώτα 45 λεπτά- οι «ερυθρόλευκοι» την είχαν ως «σύμμαχό» τους. Οι «ροχιμπλάνκος», χωρίς να κάνουν την μεγάλη ευκαιρία, κατάφεραν χάρις στην κλάση του Μάντζουκιτς να μειώσουν πριν από το κλείσιμο του ημιχρόνου και να πιστέψουν στην ανατροπή του σκηνικού στην επανάληψη.
Η Ατλέτικο είχε την καθολική υπεροχή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έφτανε με άνεση στην περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά οι παίκτες της ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη, ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που αμυνόταν ο Ολυμπιακός, ενώ όταν χρειάστηκε ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του σε δύο σουτ του Γκριζμάν σε διάστημα τριών λεπτών πριν το 60΄. Στο 63΄ το σουτ του Αρντά έφυγε λίγο άουτ κι από το 65΄ και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγαίνουν και στην επίθεση, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των αντιπάλων τους.
Η ώρα του Κώστα Μήτρογλου ήρθε στο 73΄. Από την προσπάθεια του Κασάμι, ο "πιστολέρο" του Ολυμπιακού έκανε άψογο κοντρόλ και γύρισμα με σουτ στην κίνηση γράφοντας το 3-1. Δεν το έβαλαν κάτω οι Ισπανοί και μείωσαν με το Γκριζμάν στο 86΄, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο...
Ουσιαστικά, επρόκειτο για μια ονειρική βραδιά για τους Πειραιώτες, που θα μείνει αξέχαστη. Το σίγουρο, επίσης, είναι ότι το αποτέλεσμα αυτό θα προκαλέσει αίσθηση και στην υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ευρώπη...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

1 σχόλιο:

  1. Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί τέτοια νίκη και τέτοια εμφάνιση. Ευχόμενοι ανάλογη συνέχεια και ελπίζοντας ( αν και είναι πολύ πρόωρο σε ένα τόσο δύσκολο όμιλο) σε μία πανηγυρική πρόκριση! Ευχαριστούμε θρύλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...