Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Νέες εκδόσεις 811: Νέος Μπλεκ #16


ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ...
...ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!

Το δέκατο έκτο τεύχος του "Νέου Μπλεκ" κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Ένα περιοδικό που συνεχώς ανανεώνεται, εκπλήσοντας πάντα ευχάριστα τους αναγνώστες του. Πλέον είναι σχεδόν εξολοκλήρου πολύχρωμο και έχει ανέβει πολλά επίπεδα από θέμα αισθητικής. Σε αυτό το τεύχος, εκτός από τις εικονογραφημένες περιπέτειες, συνεχίζεται το αφιέρωμα στις παλιές σειρές κόμικς που δημοσίευε το περιοδικό ("Φονιάς Γιγάντων"), ενώ οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό με δώρο ένα tablet! Επίσης, υπάρχει ένα δισέλιδο μικρό αφιέρωμα στον Ζαγκόρ, η "Ανασκόπηση 1994-1995" από τον Νίκο Δημ. Νικολαΐδη, καθώς και μια μικρή συνέντευξη του David Sque (δημιουργού του Ρόυ Ρέης).

Οι ιστορίες που περιέχονται στο τεύχος:
1. Μπλεκ: Το μυστήριο της θείας Ευλαλίας (Α' Δημοσίευση: Μεγάλος Μπλεκ - 1972)
2. Ο Τετρακοσάρης - Η' επεισόδιο (Α' Δημοσίευση)
3. Ζαγκόρ: Μια τρελή περιπέτεια (Α' Δημοσίευση: Μεγάλος Μπλεκ - 1971)




4. Μαρκ: Ο καρχαρίας της Καραϊβικής - Γ' Μέρος (Α' Δημοσίευση)
5. Roy of the Rovers: Ένα κρητικό ταλέντο για τους Ρόβερς (Α' Δημοσίευση)

Όπως μας ενημερώνει ο εκδότης, κος Λεωκράτης Ανεμοδουράς, από το επόμενο τεύχος του περιοδικού, οι ιστορίες του Λοχαγού Μαρκ θα αντικατασταθούν από εκείνες του Μάρτιν Μίστερι. Μέσω του blog μας, είχατε ήδη ενημερωθεί για την επιστροφή στη χώρα μας αυτού του ιδιαίτερου και εξαιρετικά επιτυχημένου κόμικς. Η πρώτη, μάλιστα, περιπέτεια του Μάρτιν που θα δημοσιευθεί, διαδραματίζεται στη χώρα μας!...
Να μην χάσει κανείς το επόμενο τεύχος!

Εκδόσεις: Comics & Crosswords Publications Ε.Ε.
Σελίδες: 164
Τιμή: 3,90




Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

9 σχόλια:

  1. Ναι ο νέος Μπλεκ συνεχίζει ακάθεκτος και κάθε φορά καλύτερος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλήγμα η μη συνέχιση των ιστοριών του Μαρκ, η επανεμφάνιση όμως του καταπληκτικού Μάρτιν Μίστερι μας αποζημιώνει με το παραπάνω και ανανεώνει το περιοδικό....εύγε για την επιλογή αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μέλλον μπορεί να επιστρέψει ο αγαπημένος μας λοχαγός...

      Διαγραφή
    2. Με δικό του περιοδικό;
      Θέλω και Όμπραξ....

      Διαγραφή
  3. Πριν λίγο τελείωσα με την ανάγνωση του νέου τεύχους.

    Καταρχήν, παρατηρώ μία μικρή βελτίωση της ποιότητας του χαρτιού έχοντας ως αποτέλεσμα να μην τσαλακώνεται τόσο όταν ανοίγεις το τεύχος. Μπορεί βέβαια να είναι και το δικό μου αντίτυπο έτσι. Θεωρώ ότι η επιχρωμάτωση των ιστοριών του Μπλεκ έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Προσωπικά θα ήθελα να δω κάτι ανάλογο και στις ιστορίες του Ζαγκόρ γιατί μοιάζει σαν ξένο σώμα στο περιοδικό με τον κοκκινόχρωμο χρωματισμό. Οι νέες ιστορίες του Ρόυ Ρέης είναι αρκετά καλύτερες και πιο σύγχρονες σε σχέση με αυτές που δημοσιεύονταν στα προηγούμενα τεύχη και που για πρώτη φορά τα είχαμε συναντήσει στην έκδοση του Ζαγκόρ.

    Ας περάσουμε όμως και στην αναγκαστική (;) αντικατάσταση του Λοχαγού Μαρκ με τον Μάρτιν Μύστερ. Από τις πρώτες αντιδράσεις στο greekcomics και στην σελίδα του Μπλεκ στο facebook μπορεί να μην ήταν και η καλύτερη απόφαση. Μπορεί όμως τη δεδομένη περίοδο να μην γινόταν και αλλιώς. Προσωπικά δεν έχω ξαναδιαβάσει Μάρτιν Μύστερ, πιστεύω όμως ότι θα μου αρέσει. Με την συγκεκριμένη αλλαγή όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε στο μέλλον να κυκλοφορούν αυτόνομα οι 16 αδημοσίευτες περιπέτειες του Λοχαγού Μαρκ στη χώρα μας μαζί με τις σπέσιαλ ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στον Νέο Μπλεκ ως ένθετα. Όπως κυκλοφόρησαν στην Ιταλία δηλαδή. Τα εξώφυλλα και την μετάφραση την επιμελήθηκε ο Χρήστος Ικιούζης:

    https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10152451316942171&type=1

    Το ξέρω ότι είναι μεγάλο ρίσκο να κυκλοφορήσουν αυτόνομα στην εποχή που ζούμε αλλά πιστεύω ότι το αξίζουν οι θαυμαστές του Λοχαγού Μαρκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε νέο τεύχος και μεγαλύτερη απόλαυση. Περιμένω με ανυπομονησία και τον Μάρτιν Μύστερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, να ξεκαθαρίσουμε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να συζητάμε καθόλου για τον Μαρκ. Στο μέλλον ελπίζουμε να τον ξαναδούμε...
    Όσο για τον Μαρτιν Μύστερ, τι να πω... Είναι μια εξαιρετική δουλειά, που μπορεί να μην μακροημέρευσε όταν κυκλοφόρησε από την "Μαμούθ", όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην Ιταλία (με ότι αυτό συνεπάγεται)...
    Ας ελπίσουμε να το εκτιμήσουν και οι Έλληνες αναγνώστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αδημοσίευτες περιπέτειες έχουν σκαναριστει μπορούμε να τις βρούμε κάπου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είναι αδημοσίευτες, πώς θα μπορούσαν να έχουν σκαναριστεί;...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...