Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Οι ήρωες της Disney δεν θα ξανακαπνίσουν!


Οι εποχές που η Κρουέλα Ντεβίλ, κάπνιζε μανιωδώς στα «101 σκυλιά της Δαλματίας», το μικρό σκουλήκι έκανε ναργιλέ, στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και ο Πινόκιο δοκίμαζε να καπνίσει πούρο, ανήκουν στο παρελθόν.

Θέλετε να παρακολουθήσετε ταινία της Disney; Να είστε σίγουροι ότι… δεν θα δείτε ούτε ένα τσιγάρο, πούρο ή κάτι αντίστοιχο.
Κόβεται το κάπνισμα στους ήρωες των ταινιών της Disney, μετά από απόφαση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της κινηματογραφικής εταιρίας, Bob Iger.
Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Disney, ο Bob Iger ανακοίνωσε ότι στις νέες ταινίες της Disney, της Marvel, της LucasFilm και της Pixar movies, δεν θα εμφανιστεί ποτέ ξανά το τσιγάρο.
«Κανένας από τους νέους ήρωες δεν θα ξανακαπνίσει», είπε ο Αϊγκερ στην συνέλευση. Μοναδική εξαίρεση στην καπναπαγόρευση της Ντίσνεϊ θα αφορά την αποτύπωση ιστορικών προσώπων που ήταν χρόνιοι καπνιστές. «Για παράδειγμα, αν έχουμε κάνει μια ταινία για τον Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος ήταν καπνιστής, θα εξετάσουμε αν είναι αποδεκτό να εμφανιστεί με τσιγάρο στην ταινία», είπε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.
Κλασσικές σκηνές όπως ο Πινόκιο που δοκιμάζει να καπνίσει πούρο με τραγικά αποτελέσματα, το σκουλήκι που φουμάρει ναργιλέ στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και η Κρουέλα Ντεβίλ που ρουφά μανιωδώς την πίπα της στα «101 σκυλιά της Δαλματίας» θα είναι πλέον... παράνομες.


Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

3 σχόλια:

 1. Πολύ λογοκρισία και εικονοκρισία βρε αδερφέ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προσωπικά διαφωνώ. Θεωρώ πως όταν πχ ο Λούκυ Λουκ έκοψε το τσιγάρο από το στόμα κάτι χάθηκε από τη γνήσια εικόνα του. Κατανοώ τους λόγους, απλά δεν επικροτώ σε σχέση με την αισθητική των Κόμικς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνώ. Στο βωμό μιας ψευτοηθικής και δεν ξέρω τι άλλων αιτιών χαλάνε την γνησιότητα κάποιων πραγμάτων. Από εκέι και πέρα, ποτέ δεν θεώρησα ότι ο Λούκυ Λουκ με όθησε να καπνίζω, αλλά και ούτε με έκανε να το κόψω όταν αυτός το έκοψε....
  Πόσο μάλον δε οι ταινίες της Ντίσνευ...
  Φαντάζεστε στις επανεκδόσεις του Λουκυ Λουκ να του βγάλουν το τσιγάρο κι από όσα τεύχη κάπνιζε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...