Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

«Χρυσός» Αστερίξ για "Charlie"


Όλοι θυμόμαστε τη συγκινητική αντίδραση του 87χρονου καρτουνίστα και συνδημιουργού του διάσημου «Αστερίξ» Αλμπερτ Ουντερζό αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του «Charlie Hebdo».
Τότε οι Γαλάτες Αστερίξ και Οβελίξ, οι πιο αγαπημένοι χάρτινοι φίλοι μικρών και μεγάλων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο, ζωντάνεψαν ξανά μέσα από το πενάκι του «συνταξιούχου» από το 2013 Ουντερζό, για να εκφράσουν τον θρήνο του δημιουργού τους για τον χαμό των συναδέλφων του.
Κοιτώντας θλιμμένα προς το έδαφος και κρατώντας τα κράνη τους, οι δύο αγαπημένοι ήρωες εναπόθεταν ένα λουλούδι για τα θύματα της άγριας δολοφονίας που δημιούργησε κύματα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο, ενώ με μία θυμωμένη γροθιά δήλωναν με τη σειρά τους «Je Suis Charlie».
Σήμερα κι ενώ οι μνήμες της 7ης Ιανουαρίου είναι ακόμη νωπές, ο Αστερίξ βρίσκει ξανά τον τρόπο να μοιραστεί λίγο από τον μαγικό ζωμό της δύναμής του και να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης: ένα αυθεντικό χειρόγραφο με τις περιπέτειες του Γαλάτη, που ποτέ δεν το βάζει κάτω, πουλήθηκε για 150.000 ευρώ σε δημοπρασία του Οίκου Christies στο Παρίσι, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων του «Charlie Hebdo».
Πρόκειται για μία σελίδα από το 18ο τεύχος της σειράς περιπετειών των Αστερίξ και Οβελίξ με τίτλο «Οι δάφνες του Καίσαρα», το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1971. Σε αυτό ο Αστερίξ και ο φίλος του Οβελίξ βρίσκονται εξαιτίας μίας συγκυρίας στη Ρώμη και, χωρίς να το θελήσουν, γίνονται οι ηθικοί αυτουργοί της παρακμής της Ρώμης, μία παρακμή που θα οδηγήσει σιγά σιγά στην πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Είναι από τις σπάνιες φορές που ο συνδημιουργός του Αστερίξ Ουντερζό πουλάει αυθεντική σελίδα των διάσημων κόμικς του. Ομως η σελίδα αυτή έχει ακόμη έναν λόγο να αποτελεί ένα σπάνιο απόκτημα για τον αγοραστή, που κράτησε την ανωνυμία του. Πάνω σε αυτήν υπάρχει και μία ιδιόχειρη αφιέρωση του Ουντερζό, που για άλλη μία φορά εκδηλώνει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του που έχασαν τη ζωή τους, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα που ένωσε εκατομμύρια φωνές, λέγοντας «Είμαι και εγώ Charlie».
Συγκινημένος, λίγες μέρες μετά την επίθεση που συγκλόνισε όλο τον κόσμο μιλώντας στη «Le Figaro» είχε δηλώσει: Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τους σκιτσογράφους που πλήρωσαν τη δουλειά τους με το τίμημα της ζωής τους. Πώς μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τόσο αποκρουστικό; Πώς μπορεί κάποιος που θέλει να λέγεται άνθρωπος, να δολοφονεί κάποιον άλλο που δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του; Αυτό είναι παραφροσύνη!»...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22784&subid=2&pubid=64156411

Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι το κακό να σταματήσει με τα τελευταία θύματα του «Charlie Hebdo».
    Μα, δυστυχώς θα βλέπουμε συχνά φανατισμένους μέχρι αηδίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...