Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο Sam Simon, ένας από τους δημιουργούς των Simpsons


Έφυγε σε ηλικία 59 ετών ο Sam Simon, ένας εκ των δημιουργών της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων "The Simpsons" από σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες.
Είχε κερδίσει 9 βραβεία EMMY ως συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός της κωμικής σειράς Simpsons, η οποία είχε πρωτοεμφανιστεί το 1989 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ενώ υπήρξε μέλος της δημιουργικής ομάδας και σε άλλες σειρές, όπως το “Taxi” και το “Cheers”.
Εκτός από την καλλιτεχνική του δράση είχε και σημαντική φιλανθρωπική δράση, δωρίζοντας σε οργανώσεις μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Όταν οι γιατροί του είπαν πως έχει λίγους μήνες ζωής, ο Σάιμον αποφάσισε να μοιράσει την περιουσία του σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, υπολογίζεται πως δώρισε έως και 100 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Σαμ Σάιμον ήταν επίσης και φανατικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ζώων και στήριζε συχνά το έργο της οργάνωσης «Save the Children». Οι οικείοι του ζήτησαν από τον κόσμο να τιμήσει τη μνήμη του, κάνοντας κάτι καλό για τα ζώα.
«Ήταν μία ιδιοφυΐα και ένας μεγάλος ανθρωπιστής με έναν τρόπο όχι μόνο δημόσιο, αλλά και πιο ιδιωτικό. Προσωπικά, του χρωστάω πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσα ποτέ να του ξεπληρώσω, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω στη μνήμη του όποιο ζώο μπορώ», δήλωσε ο παραγωγός των «Simpsons», Al Jean.

Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...