Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Εμείς προτείνουμε... 353: Οι περιπέτειες του Λούθερ Αρκράιτ (Comic book)


Το πλήρες έργο

Ο Λούθερ Αρκράιτ είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να κινείται ανάμεσα στα άπειρα παράλληλα σύμπαντα μόνο με την σκέψη του, γεγονός που τον καθιστά πολύτιμο πράκτορα για τον παράλληλο «00», ένα προοδευμένο παράλληλο σύμπαν με σταθερή θέση, που λόγω της τεχνολογικής του εξέλιξης μπορεί και καταγράφει τα γεγονότα στους άλλους παράλληλους, αναζητώντας σημάδια επιρροής των χαοτικών «Διασπαστών».
Έργο πολυσύνθετο και απαιτητικό, με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, το «Αρκράιτ» είναι σήμερα ένα από τα επιδραστικότερα και πιο πολυδιαβασμένα κόμικς σ’ όλο τον κόσμο.
Το 1978 ξεκίνησε το «The Adventures of Luther Arkwright». Στην πρώτη του περιπέτεια ο Αρκράιτ βοηθάει μια συμμορία από καλόγριες, που μασάνε πούρα και καβαλάνε μηχανές, να πάρουν πίσω τα ιερά λείψανα του Αγίου Αδόλφου της Νυρεμβέργης από «κάτι σοβινιστικά γουρούνια αδελφούς τους». Ο Τάλμποτ σταμάτησε το «Αρκράιτ» πριν να ολοκληρωθεί το 1982, πρόλαβε όμως να αποσπάσει πολύ καλές κριτικές σε Αμερική και Βρετανία. Ενδιάμεσα δουλεύει σε τίτλους όπως τα «Hellblazer», «Sandman», «The Nazz» και «Legends of the Dark Night», πριν επιστρέψει στον κόσμο του «Αρκράιτ». Τον ολοκλήρωσε το 1988, προκαλώντας ενθουσιασμό σε κοινό και κριτικούς και εξασφαλίζοντας 8 υποψηφιότητες στα Eagle Awards εκείνης της χρονιάς.
Η Jemma Press παρουσιάζει το «Αρκράιτ» για πρώτη φορά σε ένα φορμάτ όπως δεν έχει εκδοθεί ξανά και με μια επιπλέον σελίδα που δεν υπάρχει στην Αμερικάνικη έκδοση.
Το πλήρες έργο είναι πολυσύνθετο, που απλώνεται φιλόδοξα σ' ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτιστικό πεδίο γνώσεων και παραμένει ακόμη μοναδικό στο τοπίο των κόμικς.

Αριθμημένο στα 999 κομμάτια, με σκληρό εξώφυλλο.
Ξενόγλωσσος τίτλος: THE ADVENTURES OF LUTHER ARKWRIGHT
Δημιουργός: TALBOT BRYAN
ISBN13: 9789606732034
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων: 226
Διαστάσεις: 42x30 (!)
Πρόλογος: MOORCOCK MICHAEL
Μετάφραση: ΒΑΧΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Επιμέλεια: Δημήτρης Αρβανίτης
Τιμή: 45 ευρώ
Εκδόσεις: Jemma Press


Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

2 σχόλια:

  1. Πολύ πολύ ενδιαφέρον. Με την πρώτη ευκαιρία θα το αποκτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα πραγματικό έργο τέχνης. Και ως έκδοση και ως συνολική δημιουργία. ίσως η πιο όμορφη κ μεγαλεπίβολη ελληνική έκδοση σε κόμικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...