Σάββατο 30 Μαΐου 2015

5 χρόνια blog “Μικρού Σερίφη”! Και τώρα, αλλάζουμε…


Ήταν Ιούνης του 2010, όταν πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε αυτό το blog, μπαίνοντας για πρώτη φορά τότε στον κόσμο της… μπλογκόσφαιρας! Λίγους μήνες νωρίτερα είχε δημιουργηθεί και το Club Φίλων “Μικρός Σερίφης”, είχαμε αρχίσει να εκδίδουμε το δικό μας, καταπληκτικό φάνζιν περιοδικό και το blog ήρθε για να ολοκληρώσει την παρουσία μας. Ο “Μικρός Σερίφης” είχε επιστρέψει για να μαζέψει όλους τους παλιούς του φίλους αλλά για να κάνει και καινούριους. Τότε είχαμε την πεποίθηση ότι αυτό θα το καταφέρναμε μόνο μέσω του διαδικτύου, καθώς –όσο καλά και αν είχαμε οργανώσει το Club μας– δεν θα μπορούσαμε ποτέ να γίνουμε ευρέως γνωστοί μόνο μέσω φίλων και γνωστών (κυρίως συλλεκτών).
Τελικά, αποδείχτηκε πως είχαμε δίκιο. Όταν δημιουργήσαμε το Club, ο “Μικρός Σερίφης” ήταν μια «χαμένη υπόθεση», ένα περιοδικό που είχε χαθεί σχεδόν από τα περίπτερα, καθώς είχαν περάσει ήδη περίπου είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου καινούριου τεύχους. Αν εξαιρέσεις τους σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, οι νέοι άνθρωποι φαίνονταν να αγνοούν την ύπαρξη αυτού του εντύπου, δεν γνώριζαν καν τι είναι ο “Μικρός Σερίφης”! Ακόμα και στο διαδίκτυο υπήρχαν ελάχιστα στοιχεία για το περιοδικό αυτό, όπως και για τα υπόλοιπα στα οποία πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι ήρωες (“Μικρός Κάου-μπόυ”, “Μικρός Αρχηγός” κτλ).
Αισθανόμαστε χαρά που, μετά από μια πενταετία, όλοι σχεδόν όσοι ασχολούνται με τα κόμικς στην χώρα μας, γνωρίζουν πλέον τι είναι ο “Μικρός Σερίφης”! Ακόμα και νέα παιδιά, που μπορεί να μην έχουν πιάσει ποτέ τεύχος του περιοδικού στα χέρια τους, αναγνωρίζουν τουλάχιστον το έντυπο αυτό, γνωρίζουν αν μη τι άλλο την ύπαρξή του…
Η πορεία του blog μας δεν μπορεί παρά να θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένη. Δεν υπάρχει άλλο blog που να ασχολείται με τα κόμικς στη χώρα μας και να έχει τέτοια επισκεψιμότητα (σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι επισκέπτες μας έχουν ξεπεράσει τις 603.000!). Η πλούσια θεματολογία του, το αρχειακό υλικό, η εγκυρότητά και η άμεση ενημέρωση για όλους τους νέους τίτλους, καθιέρωσαν το blog του Club Φίλων “Μικρός Σερίφης”, ως μια πολύτιμη πηγή γνώσης γύρω από τα αντικείμενα που πραγματεύεται.
Όμως, η μεγάλη ανάπτυξη αυτής της ιστοσελίδας μας έφερε άλλες σκέψεις στο μυαλό. Μήπως, τελικά, το blog αυτό έχει ανοιχτεί περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε σε μια ευρεία θεματολογία, που ίσως έχει αλλοιώσει τον αρχικό του σκοπό; Σίγουρα, το αρχικό μας «άνοιγμα» έγινε με στόχο να μαγνητίσουμε περισσότερους αναγνώστες και να τους γνωρίσουμε μέσα από εδώ τον “Μικρό Σερίφη”, όμως έπειτα από τόσα χρόνια αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Γιατί να το συνεχίσουμε;
Η απόφαση ήταν δύσκολη, όμως ο καιρός ωρίμασε, έτσι ώστε το blog του “Club Φίλων Μικρός Σερίφης” να αποκτήσει τον χαρακτήρα που του πρέπει. Έτσι, μπαίνοντας στη νέα μας χρονιά, από την 1η Ιουνίου, το blog μας παύει να δημοσιεύει άλλη θεματολογία και επικεντρώνεται στα… του οίκου του. Γίνεται ουσιαστικά το διαδικτυακό όργανο του Club μας και μέσα από εδώ θα ενημερώνονται οι φίλοι και τα μέλη μας για τις συναντήσεις μας, για τις εκδόσεις που θα πραγματοποιεί το Club αλλά και διάφορα ζητήματα σχετικά πάντα με αυτό. Τα μέλη μας θα μπορούν να αποστέλλουν μικρές αγγελίες προς δημοσίευση ή να ανακοινώνουν κάποιο τοπικό γεγονός που συμβαίνει στην πόλη τους και μας αφορά.
Θα πρέπει, βέβαια, να διευκρινίσουμε πως όλες οι μέχρι τώρα αναρτήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν και δεν θα «κατέβει» τίποτα απ’ όσα έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν.
Και αν αναρωτιέστε για το από πού θα ενημερώνεστε πλέον για όλα τα υπόλοιπα θέματα και τις κατηγορίες που υπήρχαν στο blog, μην ανησυχείτε. Ξέρουμε ότι σας είχαμε καλομάθει και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Μια νέα ιστοσελίδα είναι ήδη έτοιμη και σας περιμένει να την επισκεφθείτε! Λίγη υπομονή μέχρι αύριο και θα μάθετε περισσότερα…

Η Διαχείριση

8 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά και πολύχρονο να είναι το blog μας με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!!

    Θεωρώ ότι τα περισσότερα μέλη του Club που παρακολουθούσαν το blog θέλανε περισσότερες αναρτήσεις σχετικές με την αγαπημένη μας Θρυλική Τετράδα. Εμένα πάντως η απόφαση αυτή με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και περιμένω με αγωνία το νέο site!

    Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους πήραν την απόφαση αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφή απόφαση, αρκεί να μην παραγκωνισθεί αυτό το blog, λόγω της ενασχόλησης με τις "Σελίδες Νοσταλγίας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το blog αυτό θα... "παραγκωνισθεί" εκ των πραγμάτων, όχι όμως με την κακή έννοια. Απλά, δεν θα γίνονται αναρτήσεις με τόσο πλούσια θεματολογία. Εδώ, θα ασχολούμαστε πλέον μόνο με το Club.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως έγραψα και πριν, η "στροφή" αυτή είναι (κατά τη γνώμη μου) απόλυτα σωστή. Καλή συνέχεια εύχομαι, από καρδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μέχρι τώρα πορεία αυτού του blog, νομίζω ότι θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη. Καλή επιτυχία και στη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πορεία αυτού του blog ήταν εξαιρετική. Είμαι βέβαιος ότι και η συνέχεια στην καινούρια σελίδα θα είναι ανάλογη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα,συμφωνώ & εγώ με την αλλαγή.Πρέπει να ασχοληθούμε με το περιοδικό.Να μπορούμε να δηβάσουμε θεματολογία παλιών τευχών,εξώφυλλα ,παράλληλες εκδόσεις κτλπ που αφορούν τη Θρυλική Τετράδα. Επίσης κάτι να γίνει με την επικοινωνία .Έχουμε μείνει λόγο πίσω.Εγώ πχ έχω στείλει πάνω απο 5 e-mail να γίνω μέλος & δεν έχω πάρει απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω και εγώ. Πριν παραγκωνισθεί το blog είχε πολλές αναρτήσεις άσχετες με την Θρυλική Τετράδα οπότε ήταν απολύτως ορθό να δημιουργηθεί ένα καινούριο, όπου θα περιέχει την υπόλοιπη θεματολογία. Περιμέναμε όμως να δούμε πολύ περισσότερες αναρτήσεις εδώ σχετικές με τα αγαπημένα μας περιοδικά! Η έλλειψη χρόνου όμως θα έπαιξε σημαντικό ρόλο.

      Προσωπικά με λυπεί το γεγονός ότι ούτε οι παρουσιάσεις των εκδηλώσεων αναρτώνται πια εδώ, αλλά στις Σελίδες Νοσταλγίας. Αυτό μου δείχνει έμπρακτα ότι έχει παραγκωνισθεί το blog και είναι κρίμα γιατί από εδώ ξεκίνησαν όλα...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...