Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 869: Asterix - Έθνος #27


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε την Κυριακή 3 Μαίου το φύλλο αρ. 1699, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Σε αυτό το τεύχος: ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΞΙΦΟΣ ("LA ROSE ET LE GLAIVE")
(Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκληρόδετη έκδοση).

Ο Κακοφωνίξ, ο γνωστός βάρδος των ιστοριών μας, αποφασίζει να αποσυρθεί στο δάσος όπου θα μπορέσει να διαλογιστεί σχετικά με την ανθρώπινη αχαριστία. Ο λόγος είναι ότι οι γυναίκες του χωριού αποφάσισαν να αναθέσουν την εκπαίδευση των κοριτσιών τους σε μια γυναίκα βάρδο η οποία τυχαίνει να είναι και φεμινίστρια. Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Ρωμαίοι εισβολείς βρήκαν το όπλο για να κτυπήσουν τους ανυπότακτους Γαλάτες στο αδύνατο σημείο τους: τη περίφημη γαλάτικη αβρότητα. Ο μαγικός ζωμός μπορεί να μην είναι δυνατόν να λείψει αλλά η φρονιμάδα; Στη Ρώμη απλώνεται μια εύθυμη διάθεση, ενώ ο Καίσαρας ετοιμάζεται να αποσυρθεί για λίγο στα θερινά του ανάκτορα. Οι γνωστοί μας άτυχοι, οι πειράτες, συναντούν το μυστικό όπλο των Ρωμαίων και... φτού, πάλι από την αρχή. Η ομορφιά έχει και τα βάσανα της...

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...