Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Νέες εκδόσεις 51 - Greek Comics Fanzine 2


Αν μπερδευτήκατε κοιτώντας το παραπάνω εξώφυλλο, τότε... καλά κάνατε!
Πρόκειται για ένα παλαιό τεύχος του περιοδικού που εκδίδει το Greek Comics και πρωτοκυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στο φεστιβάλ του Comicdom Con Athens 2011.
Τώρα μπερδευτήκατε ακόμη περισσότερο;
Ας αφήσουμε τα... ψέμματα λοιπόν και ας πούμε και μια αλήθεια: ΤΟ 2ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ GREEK COMICS FANZINE, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!
Δύο χρόνια μετά το πρώτο τεύχος πήραμε στα χέρια μας επιτέλους και το δεύτερο.
Η πανέξυπνη ιδέα των συντελεστών για τη δημιουργία του εξωφύλλου, ξάφνιασε τους πάντες! Καταρχάς η εικόνα αποτελεί μια παρωδία του Action Comics No 1, του τεύχους στο οποίο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο Σούπερμαν! Τη θέση του Κρυπτόνιου υπερήρωα, βέβαια, την έχει πάρει ο Ποπάυ, ενώ στη θέση άλλων χαρακτήρων εντοπίζουμε τον Μίκυ Μάους, τον Τεν Τεν, αλλά και έναν Ρωμαίο στρατιώτη που τρέχει να γλιτώσει πριν του έρθει το... φορτηγό στο κεφάλι!
Όμως η φάρσα συνεχίζεται: η εικόνα έχει υποστεί εσκεμμένη "πεπαλαίωση" για να δείχνει επίτηδες το τεύχος παλιό, με τσακίσματα, φθορές στις άκρες κτλ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιος από την ομάδα σκέφτηκε να "κολλήσουν" και εκείνο το αυτοκόλλητο με την τιμή (550 δρχ, παρακαλώ) και όλοι όσοι το πιάνουν στα χέρια τους προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δεν ξεκολλάει!
Για τα περιεχόμενα του τεύχους δεν θα σας μιλήσουμε εδώ. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Greek Comics. Εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά είναι ότι η ιδέα που ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν έχει αρχίσει να παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις και ο "επαγγελματισμός" της όλης προσπάθειας δεν μπορεί παρά να έχει την ολοκληρωτική αποδοχή όλων...

Πλαφουτζής Παναγιώτης

2 σχόλια:

  1. Να είστε καλά, παιδιά! Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες! Και όποτε θέλετε να προβάλουμε τις δουλειές σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...