Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εμείς προτείνουμε... 49 - Τόλκιν: Η Ιστορία της Μέσης Γης (Δοκίμιο/Έρευνα)


Από το «Σιλμαρίλλιον» στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και από τη γένεση των Ξωτικών μέχρι την πτώση του Σκοτεινού Αρχοντα, το βιβλίο αυτό σας ταξιδεύει στο μυθικό σύμπαν του J.R.R. Tolkien...
Ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» αποτελεί ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης αγγλικής λογοτεχνίας. Μέσα από τις σελίδες του οι αναγνώστες του Φανταστικού ανακάλυψαν την ευγένεια των Ξωτικών, το πείσμα των Νάνων και την αγαθοσύνη των Χόμπιτ. Ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», όμως, δεν είναι παρά ο επίλογος σε μια ιστορία χιλιάδων ετών, μια ιστορία που ξεκινά από τη Δημιουργία του Κόσμου και τη γένεση των φυλών της Arda για να καταλήξει στην καταστροφή του Δαχτυλιδιού και στην επανίδρυση των αρχαίων βασιλείων της Arnor και της Gondor υπό την εξουσία του Βασιλιά Elessar.
Για το λάτρη της Φανταστικής Λογοτεχνίας που θέλει να εντρυφήσει στα ενδότερα της μαγείας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», για τον αρχάριο αναγνώστη που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο των Ξωτικών και των Χόμπιτ, ακόμα και για τον έμπειρο αναγνώστη του έργου του Tolkien, στο βιβλίο παρουσιάζεται ολόκληρη η ιστορική διαδρομή των χαρακτήρων και των πλασμάτων της Μέσης Γης, που πρωταγωνιστούν στην αιώνια αντιπαράθεση του Φωτός και του Σκότους.

Συγγραφέας: Μανώλης Παρούσης
Σχήμα: 14 x 23
Σελίδες: 442
ISBN: 960-306-382-7
Εκδόσεις: Anubis
Τιμή: €16,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...