Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Κόμικ από Έλληνες στο «Βιβλίο Γκίνες»!


Στο «Βιβλίο Γκίνες» το μεγαλύτερο κόμικ στον κόσμο
που δημιουργήθηκε από Έλληνες!

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, είναι μία από τις πιο δυνατές ιστορίες αγάπης.
Παρόλο που γράφτηκε από τον Σαίξπηρ το 1595 ταξιδεύει μέσα στους αιώνες σαν ένα από τα πιο πρόσφατα ειδύλλια.
Τι γίνεται όμως όταν αυτή η προαιώνια βεντέτα μετατραπεί σε κόμικ, μεταφερθεί στο μέλλον και τυπωθεί στο μεγαλύτερο βιβλίο που έχει υπάρξει ποτέ;
Την προηγούμενη εβδομάδα, σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Λος Άντζελες, που οργανώθηκε από το John Wayne Cancer Foundation, ο θρύλος των κόμικ Stan Lee μαζί με τον Πάρη Κασιδόκωστα και τον Terry Dougas παρέλαβαν το βραβείο Γκίνες για το μεγαλύτερο βιβλίο κόμικς του κόσμου. Έχει μέγεθος 63,18 εκ. x 83,82 εκ. x 5 εκ. Το κόμικ ROMEO AND JULIET: THE WAR χρειάστηκε 3 χρόνια για να δημιουργηθεί. Έχει βρεθεί τέσσερεις φορές στη λίστα bestseller των ‘New York Times’ και οι πωλήσεις του είναι ανοδικές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αλλά τι είναι το ROMEO AND JULIET: THE WAR; Το γραφικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας αφηγείται την ιστορία δύο ομάδων υπεράνθρωπων στρατιωτών οι οποίοι θα μετατρέψουν την αυτοκρατορία της Βερόνα στην πιο ισχυρή πάνω στη Γη. Οι Μοντέγοι, πανίσχυρα cyborgs κατασκευασμένα από τεχνητό DNA, και οι Καπουλέτοι γενετικά βελτιωμένα ανθρώπινα όντα γνωστά για την ταχύτητα και την ευελιξία τους, εργάζονται σε αγαστή συνεργασία για την καταστροφή όλων των απειλών της Βερόνα. Όταν πλέον δεν τους έχει απομείνει κανένας να πολεμήσουν, βρίσκουν έναν νέο εχθρό: ο ένας τον άλλο.
Τότε λοιπόν ο Ρωμαίος, ένας νέος Μοντέγος, ερωτεύεται την Ιουλιέτα, ένα κορίτσι Καπουλέτου και σχεδιάζουν να παντρευτούν κρυφά. Με την ελπίδα ότι αυτό θα φέρει την ειρήνη στις αντιμαχόμενες φατρίες. Αλλά δυνάμεις πέρα από τον έλεγχό τους ξεκινούν να συνωμοτούν εναντίον τους, απειλώντας την αγάπη, τη ζωή τους και… την αυτοκρατορία της Βερόνα. Η συνέχεια στα… κόμικς σας.


Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας είναι πολύ παλιά. Βασίζεται σε έναν ιταλικό μύθο, που μεταφράστηκε στα αγγλικά το 1562. Ο Shakespeare εμπνεύστηκε όταν τον διάβασε, το γνωστό θεατρικό του έργο. Από τότε, έχουν γίνει πολλές παραλλαγές του μύθου για το θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο. Τώρα ήρθε η σειρά των κόμικς. Ο Stan Lee, o δημιουργός του Spiderman, διάβασε για πρώτη φορά τον "Ρωμαίο και την Ιουλιέτα" όταν ήταν 12 χρονών.
Από τότε χρειάστηκε να περάσουν περίπου 80 χρόνια, για να πραγματοποιήσει την μεταφορά της προαιώνιας αυτής ιστορίας στα κόμικς, σε μια φουτουριστική εποχή, γεμάτη ρομπότ, σύγχρονες μηχανές, cyborgs και άλλα κλωνοποιημένα και μεταλλαγμένα όντα, δοσμένα με τη φαντασία του Ταϊλανδού δημιουργού των γραφικών, Skan Srisuwan. Η παραγωγή του κόμικ έγινε από τις εταιρίες "1821 Comics" και "POW! Entertainment".
Η "1821 Comics" είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος κόμικ και γραφικών μυθιστορημάτων με έδρα το Λος Άντζελες, της Καλιφόρνια. Η "1821 Comics" έχει ελληνικές ρίζες και όπως υποδηλώνει και το όνομά της, σκοπεύει να φέρει την επανάσταση στο χώρο. Ιδρύθηκε από τον Πάρη Κασιδόκωστα και τον Terry Dougas, με στόχο να δημιουργήσει εντυπωσιακούς νέους τίτλους στον κόσμο των κόμικς.
Μαζί με τους δικούς της τίτλους, η "1821" συνεργάζεται με κάποιους από τους κορυφαίους εκδότες στον κόσμο για νέα, υπερσύγχρονα βιβλία, με πολλά σχέδια για το μέλλον, για όλες τις ηλικίες τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Ο νέος αυτός εκδοτικός οίκος δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο στόρι του κάθε κόμικ, στο περιεχόμενο και το artwork που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η "1821 Comics" είναι μία μικρή εταιρία, που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό και θέλει να έχει κοντά της τους καλύτερους ανθρώπους του χώρου, κάνοντας αργά και σταθερά βήματα.


Σημαντικός καταλύτης στη δημιουργία του ROMEO AND JULIET: THE WAR ήταν ο θρύλος των κομικς, Stan Lee και η εταιρία του "POW! Entertainment". Ο Stan Lee είναι σήμερα 90 χρονών! Είναι ένας από τους συντελεστές της δημιουργίας κάποιων από τους πιο γνωστούς ήρωες και υπερ-ήρωες του κόσμου, όπως οι: Spider-Man, Hulk, X-Men, Fantastic Four, Doctor Strange, Iron Man, Thor. Τη δεκαετία του 2000 συνεργάστηκε με την DC Comics για την ανανέωση κλασσικών υπερ-ηρώων όπως οι: Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern και Flash.
Ο Stan Lee έφερε την επανάσταση στον κόσμο των κόμικς τη δεκαετία του 1960, όταν άρχισε να δημιουργεί, κυρίως με την Marvel Comics, υπέρ-ήρωες με ελαττώματα και περίπλοκους ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Οι ήρωες του δεν είναι τέλειοι, όπως ήταν έως τότε το πρότυπο του ήρωα για παιδικές ιστορίες. Αντίθετα έχουν αδυναμίες, περνούν περιόδους μελαγχολίας, τσακώνονται μεταξύ τους, προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τη φιλενάδα τους, και γενικά έχουν μια ανθρώπινη διάσταση που τους κάνει δημοφιλείς στους εφηβικούς πληθυσμούς αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες.


Η ιδέα του κόμικ ROMEO AND JULIET: THE WAR προέκυψε όταν ο ο Stan Lee, ο Πάρης Κασιδόκωστας και ο Terry Dougas δούλευαν για ένα διάστημα τη ιστορία «Superchick» για το MTV. Κάποια στιγμή συζήτησαν ότι θα ήταν συναρπαστικό να δουλέψουν την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Είναι μια ιστορία που δεν πεθαίνει με τα χρόνια, καθώς πρόκειται για την πιο τέλεια ιστορία αγάπης. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν και χρειάστηκαν περίπου 3 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί, καθώς ήθελαν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ο Terry Dougas δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή ότι ήταν ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με τον Stan Lee.
Όπως είπε, «ανυπομονούσα να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι της συμπαραγωγής των τριών βιβλίων που ετοιμάσαμε. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία, αν κρίνω και από τις αντιδράσεις των θαυμαστών του ROMEO AND JULIET: THE WAR. Χαιρόμαστε που δημιουργήσαμε ένα περιζήτητο βιβλίο και πιστεύουμε ότι έχουμε τιμήσει το πρωτότυπο αριστούργημα». Σε όλο το ταξίδι της δημιουργίας έως την ολοκλήρωση του βιβλίου, εκτός από τους τεχνικούς είχαν στο πλευρό τους το συγγραφέα της ιστορίας, το Max Work, ενώ τα σκοτεινά, φουτουριστικά γραφικά έγιναν από τον Skan Srisuwan.


Όπως ανέφερε σε μία συνέντευξή ο Terry Dougas, “Θέλαμε να ακολουθήσουμε πιστά την ιστορία του Σαίξπηρ, αλλά την μεταφέραμε σε ένα βιβλίο κόμικ μεγαλύτερων διαστάσεων από το συνηθισμένο, με 155 σελίδες. Σκοπός μας ήταν μεν να ευχαριστήσουμε το κοινό σε αυτό που περίμενε να διαβάσει, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε κι ένα έργο τέχνης, που ο άλλος θα κρατήσει. Ήταν πολύ όμορφο να βλέπεις κάθε μέρα την δημιουργία όλων αυτών των εικόνων. Όλα όσα είχαμε ονειρευτεί τα δύο προηγούμενα χρόνια να παίρνουν «σάρκα και οστά» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν βιαστήκαμε σε τίποτα, πήραμε όσο χρόνο χρειαζόταν για να το ολοκληρώσουμε”.
Όπως φαίνεται η συνεργασία του Stan Lee με την "1821 Comics" δεν έχει τελειώσει εδώ. Αυτό είναι το πρώτο graphic novel σε μέγεθος ενός μεγάλου coffee-table book. Στο ίδιο μέγεθος θα κινηθούν και τα επόμενα δύο. Τα περιμένουμε με ανυπομονησία!


Το γραφικό μυθιστόρημα «Romeo and Juliet: The War» πωλείται μέσω διαδικτύου στο www.amazon.com , στο website της 1821 Comics (http://1821comics.com), για το iPad μέσω του i-books, αλλά και για πλατφόρμες Android.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΡ. ΝΙΚΗ ΚΑΛΟΓΗΡΑΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.woop.gr


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

2 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά να χαίρεσαι την γιορτή σου με υγεία, ευτυχία και πολλά κόμικς πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Hunter! Ότι καλύτερο σου εύχομαι για σένα και την οικογένειά σου!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...