Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής Joe Kubert


Ο Joe Kubert (Joseph Kubert) γεννήθηκε στις 18 Σεπτέμβρη του 1926. Αν και έγινε ευρύτερα γνωστός ως σχεδιαστής κόμικς σε σειρές της DC, ξεκίνησε να σχεδιάζει comics επαγγελματικά σε ηλικία μόλις 12 ετών, το 1938! Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του υπήρξε σχεδιαστής, σεναριογράφος, editor και δάσκαλος. Με την τελευταία ιδιότητά του, ίδρυσε το 1976, το "Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Art", τη μοναδική διαπιστευμένη σχολή για την εκμάθηση των αρχών της τέχνης των comics, από την οποία αποφοίτησαν μεταξύ άλλων σπουδαία ταλέντα, όπως οι Amanda Conner, Stephen Bissette, Matt Hollingsworth, Karl Kesel, Scott Kolins, Steve Lieber, Alex Maleev, Tom Mandrake, Ralph “Rags” Morales, Nick Napolitano, Tom Raney, Bart Sears, Eric Shanower, Rick Veitch και Lee Weeks, καθώς και οι δύο γιοί του – superstars σχεδιαστές- Andy και Adam Kubert.
Ο Joe Kubert παρέμεινε ενεργός δημιουργικά μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 2009 συνεργάστηκε με τον γιο του Adam στο "SGT. ROCK" στο πλαίσιο της ανθολογίας "WEDNESDAY COMICS", και φέτος με τον γιο του Andy στο σχέδιο της μίνι σειράς "BEFORE WATCHMEN: NITE OWL", το #2 της οποίας κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Για τον Οκτώβριο, η DC είχε στη σκαριά μια ανθολογία 6 τευχών με τίτλο "JOE KUBERT PRESENTS", η οποία θα περιελάμβανε ιστορίες του εκλιπόντα, καθώς και άλλων σχεδιαστών και σεναριογράφων.
Ο μεγάλος αυτός δημιουργός, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό που τον γνώρισε μέσα από διάφορα περιοδικά, όπως το "Ταρζάν". Ο Joe Kubert "έφυγε", μόλις τρεις εβδομάδες πριν γιορτάσει τα 86α γενέθλιά του...


Μέρος του κειμένου προέρχεται από το http://www.comicdom.gr

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...