Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Νέες εκδόσεις 574 - Μουντιαλίτος #1


Η αληθινή ιστορία της Εθνικής εικονογραφημένη,
μέσα από ένα σπάνιο κόμικ για μεγάλους και μικρούς!

Γνωρίζετε τα μυστικά των μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου; Ήρθε η ώρα να τα μάθετε με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο! Η MVPublications αναβιώνει την εποχή του «Έρικ Καστέλ» και του «Τερματοφύλακα γιατρού» και ξαναφέρνει τα ποδοσφαιρικά κόμικς στη ζωή μας (είχε προηγηθεί και η έκδοση «Πορτιέρο Μάκης Ροδίτης» από τις εκδόσεις ΖΝ) .
Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορούν οι «Μουντιαλίτος«! Η αληθινή ιστορία της Εθνικής Ομάδας προς το Μουντιάλ του 2014 αλλά και προς την κατάκτηση του Euro 2004, μέσα από μια σπάνια εικονογραφημένη έκδοση.
Οι «Μουντιαλίτος» θα κυκλοφορήσουν σε έξι πολυτελή μηνιαία τεύχη, που θα μας ταξιδέψουν στο όνειρο που ζούμε την τελευταία δεκαετία παρέα με τους ποδοσφαιριστές και όλους τους πρωταγωνιστές! Ένα κόμικ για μικρούς και μεγάλους με άγνωστες ιστορίες, που είναι όλες εικονογραφημένες, και αξίζει να κρατήσετε για πάντα στο αρχείο σας.
Μαζί με το πρώτο τεύχος θα βρείτε και μία συλλεκτική τεράστια αφίσα των πρωταγωνιστών 2004-2014!
Η συγγραφή των κειμένων ανήκει στον άνθρωπο που έζησε τα πάντα από «μέσα», τον υπεύθυνο Τύπου της Εθνικής Ομάδας, Μιχάλη Τσαπίδη και η εικονογράφηση του κόμικ στον διακεκριμένο σκιτσογράφο Φώτη Φωτίου!
Προλογίζει ο Γιώργος Καραγκούνης!



Το σχόλιό μας: Οπωσδήποτε μια θετική προσπάθεια, με πολλά καλά στοιχεία. Σίγουρα δεν είναι κανένα αριστούργημα, ούτε πιστεύουμε ότι θα γίνει ποτέ κλασσικό. Όμως, είναι μια δουλειά που δείχνει καλή διάθεση από τους συντελεστές και μάλλον θα την λατρέψουν οι πιτσιρικάδες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, καθώς και οι φανς της εθνικής ομάδας. Σαν έκδοση είναι μάλλον ακριβή για την εποχή μας, όμως δεν είναι απαγορευτική, καθώς η ποιότητα της εκτύπωσης είναι πολύ καλή. Αρνητικά στοιχεία; Υπάρχουν κάποια, που όμως δεν είναι τόσο σημαντικά και που μάλλον οφείλονται στην βιασύνη των συντελεστών και του εκδότη να προλάβουν τις ημερομηνίες έκδοσης (θέλουν το τελευταίο τεύχος να κυκλοφορήσει την εποχή που η ελληνική ομάδα θα αγωνίζεται στο Μουντιάλ). Πρόκειται για κάποια ορθογραφικά ή τυπογραφικά λάθη (ακόμα και στο οπισθόφυλλο), τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με έναν καλύτερο έλεγχο.
Τα ερωτήματά μας, όμως, είναι άλλα (και δεν περιμένουμε, φυσικά, απάντηση από κανέναν):
-Φίλος εκδότης, πριν από καιρό, είχε κάνει επαφές με την ΕΠΟ για να προχωρήσει σε μια παρόμοια έκδοση. Τότε, είχε πάρει αρνητική απάντηση. Τώρα, πως έγινε και αλλάξανε γνώμη εκεί στην Ομοσπονδία;
-Πουθενά στην έκδοση δεν αναφέρεται ότι τα δικαιώματα για την χρήση των σημάτων και των χαρακτήρων της εθνικής ομάδας ανήκουν στην Ελληνική Ομοσπονδία. Γιατί;
-Για τον Φώτη Φωτίου, εντελώς συμπτωματικά ανακαλύψαμε (ή θυμηθήκαμε αν θέλετε), ότι έχει δουλέψει και σε άλλα έντυπα εκτός από αυτά που αναφέρονται στο μίνι βιογραφικό του. Τα υπόλοιπα έχουν παραλειφθεί από λάθος ή ο δημιουργός δεν θέλει ο ίδιος να φαίνεται όλη η δουλειά του;

Κείμενα: Μιχάλης Τσαπίδης
Εικονογράφηση: Φώτης Φωτίου
Εκδόσεις: MVPublications
Σελίδες: 52
Τιμή: 4,90 ευρώ

Δύο από τις εικόνες της παρουσίασης προέρχονται από το http://www.greekcomics.gr/



ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

3 σχόλια:

  1. Εγώ θα είμαι λίγο πιο αυστηρός Παναγιώτη. έχοντας δει δείγματα της δουλειάς του φίλου/εκδότη που απορρίφθηκε από την ΕΠΟ, θεωρώ ότι το ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΤΟΣ υστερεί αισθητά. Απευθύνεται μόνο σε μικρότερες ηλικίες κατ εμέ. Καλό ως έκδοση-οπτικά, μα ως περιεχόμενο μετριότατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ευχηθώ καλή επιτυχία, φαίνεται αξιόλογη δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...