Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Νέες εκδόσεις 616: Asterix - Έθνος #1


Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1647, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα και με την έκδοση του "Λούκυ Λουκ", σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, από την οποία όμως λείπει η γυαλιστερή πλαστικοποίηση του εξωφύλλου. Λίγο επηρεάζει, βέβαια, αυτό την συνολική, πολύ καλή εικόνα της έκδοσης. Το "Έθνος" μας έχει συνηθίσει πλέον στις πολύ υψηλών προδιαγραφών προσφορές. Η νέα αυτή έκδοση του αγαπημένου Γαλάτη δεν έχει αρίθμηση, όπως δεν είχε άλλωστε και η σειρά των τευχών "Λούκυ Λουκ" που είχε δώσει η εφημερίδα.

Το σημερινό τεύχος: Ο ASTERIX ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΣ ("ASTERIX LEGIONNAIRE")
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ:
Α' δημοσίευση: Περιοδικό "Pilote" Ν° 368 έως 389 (10/11/1966)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Paris, 1967
Σκίτσα: Albert Uderzo
Κείμενα: René Goscinny


Υπόθεση: Ο Οβελίξ, το έχετε πάρει χαμπάρι βέβαια, τώρα τελευταία ερωτεύεται ολοένα και πιο συχνά. Και δυστυχώς δεν υπάρχει μαγικός ζωμός για μια τέτοια περίπτωση. Η Φραμπάλα μάλλον δεν τρέφει τα ίδια συναισθήματα. Όμως, ο Οβελίξ αν και ντροπαλός και δυστυχισμένος, είναι πάντα μεγαλόψυχος. Ακόμα και αν πρόκειται για τον αντίζηλό του, τον Τραγικομίξ. Έτσι, ο Οβελίξ μαζί με τον Αστερίξ θα φύγουν από το χωριό για να καταταγούν στις ρωμαϊκές λεγεώνες! Ο παχουλός φίλος μας, πολύ γρήγορα καταλαβαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει την ρωμαϊκή γραφειοκρατία, είναι να φέρεται με ευγένεια. Και όσο και αν όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη... Βρώμη, η φάλαγγα της 1ης λεγεώνας, 3ης κοορτής, 2ης σπείρας, 1ης εκατονταρχίας φθάνει επιτέλους στη Μασσίλια. Οι παλιόφιλοι πειρατές του Αστερίξ και του Οβελίξ, ναυαγοί και πάλι, αποφαίνονται ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα και συνεχίζουν να επιμένουν... πειρατικά. Και οι φίλοι μας φαίνεται ότι τρελλάθηκαν. Θα βοηθήσουν τον Καίσαρα να νικήσει; Αχ, αυτή η μικρή Φραμπάλα, όλα για το χατήρι της!
Σχόλια: Αυτή είναι η 10η ιστορία της σειράς "Asterix". Πρόκειται ουσιαστικά για παρωδία της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων. Αν και μεγάλωσε στην Αργεντινή, ο René Goscinny διεξήγαγε την στρατιωτική του θητεία στη Γαλλία, από την οποία ανέσυρε αναμνήσεις για αυτό το άλμπουμ.

Επόμενο τεύχος: ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΔΡΕΠΑΝΙ



Το πρωτοσέλιδο του σημερινού φύλλου της εφημερίδας,
με... πρωταγωνιστή τον Asterix!

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

1 σχόλιο:

  1. Η επιλογή να μπει ως ένθετο η έκδοση με το σκληρό εξώφυλλο, μόνο θετικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει! Εύγε κ στη Μαμούθκόμιξ και στην εν λόγω εφημερίδα γι αυτή τους τη προσπάθεια. Το ενδιαφέρον του κοινού για τα κόμιξ καλά κρατεί! Κ οι Κυριακές πλέον έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον....μαζί με το Μπλεκ φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...