Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σινεμά και DVD 10 - 2012


Σύμφωνα με προφητείες από τα πανάρχαια ημερολόγια των Μάγια, ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε θα έρθει στο τέλος του στις 21 Δεκεμβρίου το 2012. Όταν λοιπόν ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα σε παγκόσμιο επίπεδο φέρνουν την ανθρωπότητα στα όρια της εξαφάνισης, ένας διαζευγμένος συγγραφέας -και πατέρας- ο Jackson Curtis θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του στις αρχαίες προφητείες για να εξασφαλίσει ότι ο κόσμος δεν θα εξαλειφθεί από τις καταστροφικές συνέπειες των φαινομένων.


Συνεχίζοντας το ιστορικό των αποκαλυπτικών -και όχι μόνο- ταινιών που έχει κουβαλήσει στις πλάτες του κατά καιρούς, ο Roland Emmerich, ο οποίος διαθέτει στο βιογραφικό του σαν παραγωγός τα Independence Day, Godzilla, The Day After Tomorrow και 10,000 BC και όπως επίσης σαν σκηνοθέτης αντίστοιχα στις ίδιες ταινίες προσθέτοντας τις ακόμα παλιότερες Stargate και Universal Soldier, έρχεται τώρα με το 2012 να αποτελειώσει ότι ξέμεινε από τον πλανήτη στις προηγούμενες δημιουργίες του. Ταυτόχρονα αναλαμβάνει σχεδόν πάντα και τη σεναριογραφία γιατί αν είναι να γίνει κάτι σωστά, ας γίνει ολοκληρωμένα. Έτσι λοιπόν, το ταλέντο του στα εφέ καταστροφής και ο τρόπος με τον οποίο μας δίνει την απειλή ενός απόλυτου αφανισμού δεν μας απογοητεύει, εκμεταλλευόμενος και τα $200 μύρια που έσκασε η Sony με το που πήρε πρέφα το σενάριο και τι προοπτικές έχει με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη/παραγωγό. Γιατί όπως και να το κάνουμε, έκαστος στο είδος του και καλό θα ήταν να άφηνε προς το παρόν τα μαμούθ μέχρι να κορεστεί στις καταστροφολογίες -και ο νοών νοείτω.



Με οδηγό τον John Cusack (High Fidelity, 1408, War Inc.) στο ρόλο του πρωταγωνιστή, ο οποίος αν και ένας ταπεινός συγγραφέας θα προσπαθήσει να γίνει ο σωτήρας του κόσμου με τις γνώσεις του -άσχετα αν προκάλεσε τις ενστάσεις μερικών για το αν είναι ο καταλληλότερος για τον ρόλο. Τον ακολουθεί ένα αρκετά σεβαστό γκρουπ ηθοποιών όπως ο -απίστευτος- Danny Glover (Lethal Weapon I-II-III-IV, Predator 2 , Saw) στο ρόλο του προέδρου (πρέπει να παίξανε κορώνα-γράμματα με τον Morgan Freeman για το ποιός θα πάρει τον ρόλο), η γυναικάρα Thandie Newton (Mission: Impossible II, The Chronicles of Riddick, RocknRolla), η γυναικάρα Νο2 Beatrice Rosen (The Dark Knight), ο Oliver Platt (Don't Say a Word), η Amanda Peet (Identity, The X Files: I Want to Believe) και ο John Billingsley, που έχει πάρει με την σειρά... ότι σειρά βρει στον δρόμο του όπως το '24', το 'Grey's Anatomy' και το 'C.S.I.'. Τέλος η μικρούλα Morgan Lily, μόλις 9 ετών και μία συμπαθέστατη φατσούλα που έχουμε ξαναδεί και στο He's Just Not That Into You.



Επίσης να συμπληρώσουμε ότι μαζί με τον Roland Emmerich στο σενάριο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή βρίσκεται και ο Harald Kloser, άνθρωπος που υπήρξε μαζί του και στο μάλλον απογοητευτικό 10,000 BC. Στην παραγωγή, επίσης βρίσκεται ακόμα ένα σοβαρό όνομα, αυτό του Larry J. Franco (Prince of Darkness, Jurassic Park III, Hulk, Batman Begins) ενώ στη μουσική επεξεργασία ο Shawn Murphy (Jumper, Hancock, The Curious Case of Benjamin Button) και ο Fernand Bos (Elektra, The Hangover)…



Από το http://www.themoviescult.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...