Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αξέχαστες Ιστορίες 32 - Τα λιβάδια του θανάτου


Η περιπέτεια που θα σας θυμίσουμε σήμερα είναι γραμμένη από τον Γιώργο Μαρμαρίδη και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 348 του περιοδικού Μικρός Κάου-μπόυ (το εξώφυλλο του οποίου δημοσιεύουμε).
Υπόθεση: Για να φτάσει κανείς στο Λόγκχορν, ερχόμενος από τις Ανατολικές Πολιτείες, θα πρέπει να διασχίσει το Κόκκινο Φαράγγι. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η ταχυδρομική άμαξα. Μόνο που εκείνη τη μέρα ο αμαξάς και ο βοηθός του δεν μπορούν να φανταστούν ότι ο θάνατος τους έχει στήσει καρτέρι στο φαράγγι. Όταν -δύο ώρες αργότερα- τα τέσσερα θρυλικά παιδιά του νόμου θα φτάσουν σ’ εκείνο το σημείο, θα βρουν τους δύο άντρες άγρια δολοφονημένους. Ο Τσιπιρίπο θα κάνει μια γρήγορη έρευνα και θα ανακαλύψει ένα σπασμένο σπιρούνι. Είναι αυτό το στοιχείο αρκετό για να οδηγήσει στην σύλληψη του κακούργου; Όταν τα παιδιά θα οδηγήσουν την άμαξα και τους νεκρούς στο Λόγκχορν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν πολύ καχύποπτο σερίφη ο οποίος θα τους κλειδώσει πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής… Ο Τζιμ αναρωτιέται αν ο τοπικός αντιπρόσωπος του νόμου είναι απλά πολύ αυστηρός ή αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την συμπεριφορά του...
Κριτική: 4/5.
Η ιστορία αυτή αναδημοσιεύθηκε τρεις φορές στο περιοδικό Μικρός Αρχηγός και συγκεκριμένα στα τεύχη 234, 558 και 795. Ο τίτλος, όμως, σε αυτά ήταν διαφορετικός: "Πάνω στα ίχνη". Κάποια απ' όλες τις εκδόσεις σίγουρα θα καταφέρετε να βρείτε...

13 σχόλια:

  1. Καιρός ήταν!Είχαμε καιρό να δουμε περιπέτεια της Θρυλικής Τετράδας.Δε λέω.Ενδιαφέροντα και τα λοιπά θέματα αλλά όπως τα παιδιά του νόμου,όχι!
    Τη συγκεκριμένη περιπέτεια την έχω διαβάσει αλλά σε Μικρό Αρχηγό. Και την φωτογραφία του εξωφύλλου την έχω δει πολλές φορές.
    Συγνώμη για την απληστία μου adamsjim αλλά ζητώ περισσότερα για τη Θρυλική Τετράδα!
    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ BILL, ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OK, παιδιά! Το μήνυμα ελήφθη!
    Στο εξής περισσότερη Θρυλική Τετράδα!
    Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμ' έπος αμ' έργον! Κάποτε,περί το 1980 adamsjim, είχα διαβάσει σε Μικρό Αρχηγό μια περιπέτεια με τον τίτλο "Σίλβερ Σίτυ". Το Σίλβερ Σίτυ ήταν σφηκοφωλιά από κακούργους την οποία καθάρισε ο Τζίμ και οι βοηθοί του! Τότε μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν κάποιου φίλου και πολύ ήθελα να του τον "φάω" αλλά δεν συνέφερε γιατί αυτός με προμήθευε με αρκετούς "Κάουμπόυδες", όπως τους λέγαμε τότε.
    Αν είναι μέσα στις δυνατότητές σου θα ήθελα κάποια στιγμή να παρουσιάσεις αυτήν την ιστορία.
    Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει Bill! Νομίζω πως ήδη σου χρωστάω μια ακόμη παρουσίαση ή κάνω λάθος; Θα πρέπει να ψαχτώ λιγάκι! Πάντως αν βλέπεις ότι ξεχνάω να παρουσιάσω κάτι που σου έχω υποσχεθεί, μην διστάζεις να μου το θυμίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με ενδιαφέρει εξ ίσου και το περιοδικό του "Μικρού Σερίφη"! Έχουμε κάποιο νέο επ' αυτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το περιοδικό του Club εννοείς, φαντάζομαι...
    Κινούμαστε με αργά και σταθερά βήματα προς το επόμενο τεύχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα χτες την συγκεκριμένη ιστορία στο τεύχος 348 του Μικρού Κάου-μπόϋ που απέκτησα πριν λίγες μέρες και έχω να πω ότι δικαίως μπήκε στην κατηγορία των Αξέχαστων Ιστοριών. Είναι μία πολύ δυνατή ιστορία που αξίζει με το παραπάνω το 4/5 που της δόθηκε. Να αναφέρω απλώς ότι συναντάμε και έναν παλιό γνώριμο σε αυτή την ιστορία.

    Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όμως είναι αν εκδόθηκε τελικά το Φεστιβάλ Πεπίτο που διαφημίζεται γιατί δεν μπόρεσα να βρω καμιά πληροφορία. Μάλιστα στο Υπερτεύχος νούμερο 12 τονίζει ότι κυκλοφόρησε σε 100.000 αντίτυπα και να μην το αγοράσει ο καθένας παραπάνω από 2 φορές για να μπορέσουν να το αποκτήσουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Φεστιβάλ Πεπίτο όχι μόνο εκδόθηκε αλλά έγινε και ανάρπαστο!
      Εξαιρετικά σπάνιο σήμερα, καθώς η φύση της έκδοσης ήταν τέτοια (μεγάλη αφίσα διπλωμένη σε άδετο εξώφυλλο), που τα περισσότερα κομμάτια δεν μπόρεσαν να... επιβιώσουν!

      Διαγραφή
    2. Μήπως θα μπορούσε να γίνει μία παρουσίαση της συγκεκριμένης έκδοσης στο εγγύς μέλλον γιατί δεν μπορεί να βρεθεί καμία πληροφορία on-line και σίγουρα αρκετοί από εμάς μπορεί να μην την έχουν ακούσει καθόλου;

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, λοιπόν. Κάτι θα κάνουμε...

      Διαγραφή
  9. Jim τα τεύχη του club-Μ.ΣΕΡΙΦΗΣ & Μ.ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ πως μπορώ να τα αποκτήσω? και σε τι τιμή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να στείλεις e-mail και θα μπεις σε λίστα αναμονής.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...