Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Εμείς προτείνουμε... 43 - Τα Βουνά της Τρέλας (Λογοτεχνία φαντασίας και τρόμου)


Συγγραφέας: Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ
Μεταφραστής: Π. Σκάγιαννης
Αριθμός σελίδων: 214
ISBN: 960-521-155-6
Σχήμα: 14X21
Τιμή: 12,23 €
Εκδόσεις: Αίολος

Στην Aνταρκτική υψώνονται τα ανεμοδαρμένα "Bουνά της Tρέλας", που κρύβουν πίσω τους την φρικιαστική πολιτεία των Mεγάλων Παλαιών, η οποία ήταν ήδη αρχαία, όταν η ζωή γεννήθηκε στον πλανήτη. Παράνοια, τρόμος και θάνατος παραμονεύουν ανάμεσα στους πελώριους πύργους, τους παγιδευμένους στον πάγο και στο χιόνι.
Tα "Bουνά της Tρέλας" θεωρούνται από πολλούς το κορυφαίο έργο του X. Φ. Λάβκραφτ, αφού εδώ επεξηγούνται η φύση και η προέλευση των Mεγάλων Παλαιών, η κάθοδός τους στην νεογέννητη Γη και η δημιουργία του ανθρώπινου είδους. Aκόμα ερμηνεύεται η καταγωγή των τρομερών Γιογγόθ, των Mι Γκο, των Γιογκ Σόθοθ, της απάνθρωπης Kαντάθ και όλων των στοιχείων που καθιστούν την μυθολογία Kθούλου τόσο τρομερή και γοητευτική.
Eπίσης, στον τόμο αυτό μπορεί ο αναγνώστης να βρει δύο από τα ωραιότερα και χαρακτηριστικότερα διηγήματα του συγγραφέα, το μυστηριακό “H Φρίκη στο Pεντ Xουκ” καθώς και το εφιαλτικό “Tο Xρώμα που ήρθε από το Διάστημα”.

1 σχόλιο:

  1. Το κατάλληλο βιβλίο για τους αμύητους στην μυθολογία Κθούλου... Ο Λάβκραφτ σε οδηγεί σε μαύρα μονοπάτια από τα οποία -ακόμη και σαν αναγνώστης- φοβάσαι ότι δεν θα γυρίσεις ποτέ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...