Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αξέχαστες Ιστορίες 50 - Η Χαράδρα του Χαμένου Λοχαγού


Συγγραφέας της περιπέτειας που θα θυμηθούμε σήμερα είναι ο Γιώργος Μαρμαρίδης. Η ιστορία γράφτηκε την Άνοιξη του 1973 και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 371 του περιοδικού Μικρός Κάου-μπόυ. Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο σενάριο και μόνο αν έχει διαβάσει κανείς πολλές περιπέτειες της Θρυλικής Τετράδας, μπορεί -ίσως- να υποψιαστεί το τέλος…
Υπόθεση: Όταν φτάνουν στο Κένσβιλ οι τέσσερις μικροί μας φίλοι, σταλμένοι να συναντήσουν τον σερίφη Μπάρτον, το πρώτο που επισκέπτονται είναι το πεταλωτήριο. Κι αυτό γιατί ο Κεραυνός περπατάει κουτσαίνοντας, αφού του έχει σπάσει το ένα πέταλο. Δυστυχώς, όμως, ο πεταλωτής –ένας γιγαντόσωμος και τρομερά οξύθυμος άνθρωπος– επιτίθεται στο Ελληνόπουλο επειδή εκείνο τόλμησε να μπει στο πεταλωτήριο αγνοώντας την επιγραφή «Κλειστόν». Με τη βοήθεια του σερίφη, η παρεξήγηση θα λυθεί και ο Τζιμ θα μάθει λίγο αργότερα από τον αντιπρόσωπο του νόμου ότι στην περιοχή γίνονται κάποιες περίεργες ληστείες. Περίεργες, γιατί ο ληστής γνωρίζει πού και πότε ακριβώς να χτυπήσει: κάθε φορά που ένας ράντσερ πουλάει γελάδια ή επιστρέφει με χρήματα στη πόλη, θα δεχτεί την επίσκεψη του ληστή μέσα στις επόμενες μέρες! Και σχεδόν πάντα με το φως της μέρας. Μα το πιο παράξενο απ’ όλα είναι ότι ο κακούργος γυρίζει μέρα μεσημέρι στην πόλη και κανείς δεν τον έχει δει ποτέ! Γι’ αυτό και όλοι τον ονομάζουν «καβαλάρη-φάντασμα».
Κριτική: 4/5


Η ιστορία αυτή δημοσιεύθηκε ξανά στο περιοδικό Μικρός Αρχηγός, οπότε μπορείτε να την εντοπίσετε πιο εύκολα. Αναζητήστε την στα τεύχη 257, 581 και 815 του περιοδικού.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

10 σχόλια:

  1. Επέστρεψες δριμύτερος! Κ όσο αν θέλω να διαφωνήσω με τη βαθμολογία σου, δε μπορώ! Μαρμαρίδης ο μέγας σε μία υποδειγματική του ιστορία, με άνε πολύ καλό εξώφυλλο κ ένα τεύχος που αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άργησα αλλά το έκανα το αφιέρωμα
    http://apogonoitonell.blogspot.gr/
    δυσκολεύτηκα να το βρώ, μήπως τα σχετικά με τον μικρό σερίφη μπορούν να είναι πιό εύκολα προσβάσιμα;
    καλά μπάνια, Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου, εάν πατούσες πάνω στις ετικέτες "Εκδηλώσεις" ή "Μικρός Σερίφης", θα την έβρισκες εύκολα την ανάρτηση της εκδήλωσης...

      Διαγραφή
    2. ούτε αυτά είναι στις κύριες επιλογές,
      επιμένω ότι τα θέματα του ΜΣ θα πρέπει να είναι πιό ευπρόσιτα
      χρόνια πολλά, Νίκος

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ, Νίκο μου. Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά...

      Διαγραφή
  3. Πάνο "η μάλλον Τζιμ σ΄ευχαριστώ πολύ φίλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, φίλε μου. Την υγειά μας να 'χουμε πάνω απ' όλα...

      Διαγραφή
  4. Οντως πολύ έξυπνη ιστορία που μου είχε κάνει εντύπωση και ακόμη τη θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...