Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ας θυμηθούμε... 23 - Παλιά Γιαπωνέζικα Παραμύθια / Manga Nippon Mukashi Banashi (1984)


30 χρόνια από την πρεμιέρα στην ΕΡΤ

Πριν από 30 χρόνια, μια σειρά κινουμένων σχεδίων που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ. Το πρώτο επεισόδιο από τα «Παλιά Γιαπωνέζικα Παραμύθια» (ή Γιαπωνέζικοι Μύθοι) προβάλλεται στην Ελλάδα την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 1984. Πρόκειται για τη σειρά «Manga Nippon Mukashi Banashi» του Group Tac, ιαπωνικής παραγωγής 1975, στην οποία εξιστορούνται παραδοσιακά ιαπωνικά παραμύθια. Η σειρά είχε κάνει πρεμιέρα στην Ιαπωνία στις 7 Ιανουαρίου 1975 και προβάλλονταν έως το 1994, συμπληρώνοντας περίπου 1500 επεισόδια!!! Στην χώρα μας πρέπει να προβλήθηκαν τα 52 από αυτά...





Δείτε τους τίτλους αρχής, με το υπέροχο μουσικό κομμάτι:



Στην ελληνική μεταγλώττιση κάνουν την εμφάνισή τους πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως η Αιμιλία Υψηλάντη, ο Αργύρης Παυλίδης και η Δήμητρα Δημητριάδου, οι οποίοι δάνεισαν τις φωνές τους στους ήρωες των ιαπωνικών μύθων και παραμυθιών. Οι γιαπωνέζικες ιστορίες ήταν διάρκειας 10 λεπτών περίπου και παρουσιάζονταν κάθε Τετάρτη σε ενιαία επεισόδια των 20-25 λεπτών. Το τραγούδι στους τίτλους έναρξης είναι το «Nippon Mukashibanashi» (Hana-zukin) ενώ στους τίτλους τέλους το «Gruppa no Uta» (Keeper Mates).

Δείτε μερικά από τα επεισόδια:

















Και οι τίτλοι τέλους, με ακόμη ένα πολύ όμορφο τραγούδι. Αξέχαστες και οι φιγούρες, βέβαια...



Ι.Β. - ERTOpen.com
Με πληροφορίες από Retromaniax, MangaWorld24, Animated-divots.net, AnimeNewsNetwork

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

5 σχόλια:

  1. Ανεπανάληπτη σειρά. Μακάρι τα σημερινά απιδιά να μεγάλωναν με τέτοιες εικόνες. Υπέροχη μουσική, διδακτικά παραμύθια, γοητευτική ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ψάχνω για 1 παλιό παραμύθι με μια κοπέλα που την είχε μαγέψει μια γριά και το βράδυ μεταμορφωνόταν σε κάτι (βάτραχο? - δε θυμάμαι) και το πρωί που ξαναγινόταν κοπέλα ήταν πολύ απότομη και στριμμένη ... μήπως το θυμάστε πώς λεγόταν ?παρακαλώωωω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το θυμάμαι. Έψαξα λιγάκι μήπως βρω κάτι αλλά δεν τα κατάφερα. Το είχες διαβάσει σε παραμύθι τεύχος ή σε βιβλίο με συλλογή παραμυθιών;

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...