Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι συλλέκτες! Τα παλιά λεωφορεία, ξανά στο προσκήνιο!


Εξαφανίζονται από τους δρόμους εν μια νυκτί! Και από τότε δεν τα ξαναβλέπουμε παρά μόνο σε τίποτα παλιές φωτογραφίες...
Ο λόγος, για τα αστικά λεωφορεία των μεγάλων ελληνικών πόλεων που όταν αποσύρονται, όλοι χαιρόμαστε γιατί αντικαθίστανται με καινούρια, νεότερης τεχνολογίας, πιο άνετα και πιο γρήγορα. Όμως, τι γίνονται οι παλιοί στόλοι των οχημάτων αυτών; Πού καταλήγουν τα λεωφορεία που εκμεταλλευτήκαμε ως πολίτες και ταξιδιώτες, χωρίς να τους δίνουμε καμία ιδιαίτερη σημασία;
Σε άλλες χώρες, τουλάχιστον ένα δείγμα από τον κάθε τύπο λεωφορείου που αποσύρεται, καταλήγει σε κάποιο μουσείο. Στην χώρα μας, δυστυχώς τα έχουμε ξαναπεί, δίναμε πάντα μικρή προσοχή σε κάτι τέτοια…
Να, όμως, που βρέθηκαν κι εδώ κάποιοι άνθρωποι, με πολύ αγάπη και μεράκι (απαραίτητα και τα δύο σε έναν συλλέκτη), να μας αποδείξουν πως τα παλιά λεωφορεία και ζουν και κυκλοφορούν!
Μιλάμε για τους αδελφούς Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο, που έχουν τάξει τους εαυτούς τους στο έργο της ανακατασκευής και κυκλοφορίας παλαιών λεωφορείων!
Μετά από πολλή προσωπική δουλειά και κούραση, βλέπουν σιγά-σιγά το έργο τους να αναγνωρίζεται. Φυσικά, αυτό τους δίνει δύναμη για την συνέχεια.
Τα λεωφορεία τους, χρησιμοποιούνται πλέον σε ταινίες και διαφημιστικά σποτ…


Πριν λίγους μήνες, δημιούργησαν και ένα blog στο ίντερνετ, μέσα από το οποίο παρουσιάζουν τη δουλειά τους (http://busoldtimers.blogspot.com/).
Απώτερος σκοπός τους είναι να προωθήσουν την ιδέα ίδρυσης του Εθνικού Μουσείου Μεταφορών, καθώς και η διατήρηση της πρόσφατης ιστορικής μνήμης για την ελληνική βιομηχανία.
Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!

Αγαθοκλής Αγαθοκλίδης

Σημείωση: Στην αριστερή στήλη θα βρείτε το κουμπί "Παλιά λεωφορεία", το οποίο θα βρίσκεται πλέον μόνιμα εκεί, για να επισκέπτεστε όποτε θέλετε το συγκεκριμένο blog.

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για το συγκινητικό δημοσίευμά σας και φυσικά για την τιμή που μας κάνετε να τοποθετήσετε το ιστολόγιό μας μεταξύ των επιλογών σας. Στις επόμενες ώρες θα αναδημοσιεύσουμε το κείμενο του κ. Αγαθοκλίδη και θα σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας ανελλιπώς.
    Ήδη έχουμε αναρτήσει και την ηλεκτρονική διεύθυνση του Club Φίλων «Μικρός Σερίφης» στα προτεινόμενα ιστολόγιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τιμή είναι δική μας και ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία! Με μεγάλη ευχαρίστηση θα προβάλλουμε τις δραστηριότητές σας! Καλή συνέχεια και καλά κουράγια στο δύσκολο, αλλά τόσο όμορφο έργο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...