Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο Παραμυθάς, ξανά ανάμεσά μας...


Ποιος δεν θυμάται τον αγαπημένο μας Παραμυθά; Εκείνον το καλοκάγαθο "γεράκο" που μας έλεγε παραμύθια μέσα από τη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης, την δεκαετία του '80;
Ο Νίκος Πιλάβιος "πετούσε" πάνω από δάση, κάμπους και χωριά και μας ταξίδευε σε κόσμους γεμάτους φαντασία...
Μπορεί τα χρόνια να περάσανε, όμως εμείς δεν τον ξεχνούμε. Αγοράσαμε το βιβλίο του το 2004, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του (ναι, ναι, ο "γεράκος" μας έχει ακολουθήσει την τεχνολογία) και γενικώς χαιρόμαστε που ζει και αναπνέει...
Αυτό το Σαββατοκύριακο μας περιμένει μια έκπληξη... Ο Παραμυθάς θα είναι μαζί μας στο Γκάζι, στο αμφιθέατρο του "Αθήνα 9.84" για να μας ταξιδέψει και πάλι!
Φυσικά, θα είμαστε όλοι εκεί!


Παραθέτουμε το συγκινητικό κείμενο που ανέβασε στην ιστοσελίδα του, σήμερα:
"Αυτό το απόκομμα από εφημερίδα του 1951 το χωρίζει 59 χρόνια από σήμερα. Είναι ένα άρθρο για τη δημιουργία του πρώτου παιδικού θεάτρου στην Ελλάδα, με το έργο «Η Νεράιδα του Χιονιού», διασκευή από το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν. Το αγοράκι πάνω αριστερά είμαι εγώ στα οκτώμισί μου χρόνια και το κοριτσάκι είναι η Λήδα Πρωτοψάλτη, εξαιρετική ηθοποιός σήμερα. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα στο θέατρο, και μεθαύριο Κυριακή, 59 χρόνια μετά και 36 χρόνια μετά από τότε που έπαιξα για τελευταία φορά στο θέατρο, το 1974, μεθαύριο Κυριακή, λοιπόν, 23 του μήνα, στις 11 και 30, αρχίζω να ξαναπαίζω στο θέατρο, και πάλι σε μια παράσταση για παιδιά. Αυτή που βλέπετε κάτω από το κείμενο, είναι η πρόσκληση για την παράσταση που θα γίνει στο Αμφιθέατρο του 9.84, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στην Οδό Πειραιώς (Στάση μετρό, «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»). Η είσοδος είναι ελεύθερη γι’ αυτό και σας προσκαλώ.
Δεν θα είμαι ο Παραμυθάς, αλλά το θεατρικό έργο – που έχω γράψει και παίζω εγώ – είναι «Ο Παραμυθάς». Τώρα πώς γίνεται αυτό, δεν θα σας το πω εδώ. Η παράσταση θα ξαναγίνει την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος και την επόμενη Κυριακή, 31 του μήνα. Ίσως τη δεύτερη Κυριακή να είναι πιο σίγουρο ότι θα βρείτε θέσεις. Πάρτε τα παιδιά σας ή αν δεν έχετε παιδιά πάρτε τα ανηψάκια σας ή αν δεν έχετε ανηψάκια, φορέστε κοντά παντελονάκια ή κοντές φουστίτσες και σοσονάκια, κρατάτε και ένα γλειφιτζούρι ή καμιά κούκλα, κι αν σας κάνει κέφι ή δεν έχετε να κάνετε τίποτα καλύτερο, ελάτε.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Σας φιλώ
Π+Π"


Για όσους θέλουν να θυμηθούν για λίγο τα παιδικά τους χρόνια, τους έχουμε ένα βιντεάκι από το You Tube...
Απλά, πατήστε εδώ:
Το βιβλίο του Παραμυθά (εκδόσεις Μίλητος, 2004)


Ο σύνδεσμος για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του Παραμυθά, βρίσκεται στη λίστα με τις υπόλοιπες προτεινόμενες σελίδες.
Πλαφουτζής Παναγιώτης

4 σχόλια:

  1. Ο Παραμυθάς προβάλλεται από το ψηφιακό της ΕΡΤ , το PRISMA νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ειναι πετυχημένο Ανταμς,ο Παραμυθας
    σήμερα ιδίως ειναι πολυ επίκαιρος!!!!!
    Ενας Παραμυθάς Πρωθ... ε,συγνώμη ενας παραμυθάς
    ήθελα να πω μας σώζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου, μακάρι να βρισκόταν ένας παραμυθάς να μας διηγηθεί το παραμύθι που ζούμε! Κάποια στιγμή θα ξυπνούσαμε και θα ήταν όλα όμορφα... Δυστυχώς, όμως, το παραμύθι είναι αληθινό και εξελίσσεται σε εφιάλτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Crazy Horse, δεν το ήξερα, ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...