Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Χριστέ μου, τι είδαν τα μάτια μας...


Η Γερμανία διέσυρε την Βραζιλία μέσα στο σπίτι της με 7-1 και προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στον 8ο τελικό Μουντιάλ της ιστορίας της! Ένας αγώνας για τον οποίο θα μιλάνε οι επόμενες γενιές!...

Η Εθνική Γερμανίας είναι η πρώτη φιναλίστ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και μάλιστα κατά τρόπο βγαλμένο θαρρείς από τα ποδοσφαιρικά παραμύθια.
Η Γερμανία, που προηγήθηκε της διοργανώτριας Βραζιλίας με 5-0 μόλις στο 28ο λεπτό(!) στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε, η «νατσιονάλμαντσαφτ» δεν πήρε μόνο την πρόκριση με το αδιανόητο 7-1(!!) αλλά ταυτόχρονα και εκδίκηση από τη Σελεσάο για την ήττα στον τελικό του Μουντιάλ το 2002 (0-2) και την Κυριακή θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία της, στον τελικό του Μαρακανά, με αντίπαλο το νικητή του ζεύγους Αργεντινή-Ολλανδία (απόψε ο δεύτερος μεγάλος αγώνας).
Ακόμη, η Γερμανία υποχρέωσε τους «βερντεόρο» στη βαρύτερη ήττα της ιστορίας τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη Βραζιλία να έχει να δεχθεί τουλάχιστον πέντε γκολ σε ένα και μόνο αγώνα από την Πολωνία, στη διοργάνωση του 1938! Ταυτόχρονα, με τα επτά γκολ που σημείωσαν τα «πάντσερ» είναι πια η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα σε Μουντιάλ (223), αφήνοντας πίσω της τη Βραζιλία (221).
Ένας ημιτελικός την εξέλιξη του οποίου δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ούτε ο πιο φανατικός Γερμανός, από μια ομάδα η οποία στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε ποδόσφαιρο που μόνο σε ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να φανταστεί κάποιος.


Το γκολ του Τόμας Μίλερ στο 13ο λεπτό, πέμπτο στη διοργάνωση για τον άσο της Μπάγερν και συνολικά δέκατο σε δύο Μουντιάλ, «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι, με τους Γερμανούς να πατούν γκάζι στη συνέχεια και να εξαφανίζονται από τα μάτια του αθύρματος το οποίο είχε στήσει ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι και το οποίο κατέρρευσε μετά το 0-1.
Ο Γιόαχιμ Λεβ πήρε το δίπλωμα, την ταυτότητα και το «σκαλπ» του «Φελιπάο», που είχε την ψευδαίσθηση ότι θα κέρδιζε το Κύπελλο χτίζοντας μια ομάδα χωρίς προσωπικότητα γύρω από το ταλέντο του Νεϊμάρ, μόνο που στον πρώτο αγώνα που έπαιξε χωρίς αυτόν διασύρθηκε από το «ψηφιακό» ποδόσφαιρο των Γερμανών.
Με τακτική που είναι βέβαιο ότι σύντομα θα διδάσκεται στα ποδοσφαιρικά σεμινάρια, τις γραμμές συμπαγείς και πολύ κοντά για να μη δίνουν ελεύθερους χώρους, την μπάλα να αλλάζει πόδια και να προωθείται στο transition με ταχύτητα... φωτός και τους μεσοεπιθετικούς τους να μπαινοβγαίνουν στην περιοχή των Βραζιλιάνων σαν να βρίσκονταν στο... σαλόνι του σπιτιού τους, τα «πάντσερ» έκαναν... παρέλαση.
Το «ιστορικό» για τον ίδιο 0-2 από τον Μίροσλαβ Κλόζε στο 23΄ δεν έχριζε απλώς τον μοναδικό επιθετικό της Εθνικής Γερμανίας πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση, μα άνοιγε διάπλατα το δρόμο για τον πιο ανεπανάληπτο θρίαμβο της γερμανικής ομάδας.
Η Βραζιλία δέχθηκε τέσσερα γκολ σε έξι λεπτά(!!), αφού ακολούθησαν εκείνα των Τόνι Κρόος (24΄, 26΄) και Σάμι Κεντίρα (29΄), με τους παίκτες της να «κουτουλούν» μεταξύ τους και απλά να παρακολουθούν τους ποδοσφαιριστές του Λεβ να «ζωγραφίζουν» στο χορτάρι του «Μινεϊράο».


Η πεντάκις πρωταθλήτρια κόσμου πήγε στα αποδυτήρια μέσα σε σφυρίγματα και αποδοκιμασίες, τουλάχιστον όμως γλίτωσε από ένα επονείδιστο ρεκόρ, καθώς είχε φροντίσει γι΄ αυτό η Γιουγκοσλαβία του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που στη νίκη με 9-0 επί του Ζαΐρ στο Μουντιάλ του 1974 είχε προηγηθεί 6-0 στο ημίχρονο, με τον μετέπειτα σούπερ σταρ της ΑΕΚ να σημειώνει χατ-τρικ.
Στην επανάληψη ήταν η σειρά του Μάνουελ Νόιερ να… ζεσταθεί, καθώς στο μοναδικό αξιόλογο δεκάλεπτο των γηπεδούχων απέκρουσε το επικίνδυνο γύρισμα του Ραμίρες (51΄), το πλασέ του Όσκαρ (52΄) και τα δύο σουτ του Παουλίνιο στην ίδια φάση (53΄), πριν «χτυπήσει» εις διπλούν ο Αντρέ Σίρλε (69΄, 79΄) και ο Όσκαρ σημειώσει το γκολ «της τιμής» στο 90΄.
Ήταν μια από τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές βραδιές και το 7-1 θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα στις μνήμες όλων των ποδοσφαιρόφιλων!

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

2 σχόλια:

  1. H πολύ κακή (και διαιτητικά ευνοούμενη) Βραζιλία έπεσε πάνω στη καλύτερη (κατ εμέ) εθνική ομάδα του κόσμου, η οποία έπιασε μία ασύλληπτη απόδοση. Ήλπιζα σε έναν ευρωπαικό τελικό, μα μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας η ευχή μου δε πραγματοποιήθηκε. Όπως και να χει υποστηρίζω (παντός καιρού από πιτσιρικάς!) τη μεγάλη Γερμανία.....που αξίζει να το σηκώσει βάσει συνολικής εικόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Βραζιλία κι εκεί που έφτασε, χάρη της έκανε ο Θεός. Πολύ λίγη και με χαμηλές δυνατότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...