Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Νέες εκδόσεις 17 - Λούκυ Λουκ (με σκληρό εξώφυλλο) 1


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κυκλοφορεί ο Λούκυ Λουκ με σκληρό εξώφυλλο! Αυτό είναι από μόνο του μια πολύ σημαντική είδηση, τόσο για τον ίδιο τον μοναχικό και μόνο κάου-μπόυ, όσο και για όλους εμάς τους... μοναχικούς αναγνώστες!
Επίσης, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών εκδόσεων του ήρωα, που η περιπέτεια "Τηγανίτες για τους Ντάλτον", κυκλοφορεί ως Νο 1 στη σειρά.
Μία έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη μας, αν και η τιμή είναι ίδια με την παρόμοια έκδοση του Asterix, που είχε κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό: 8,80 ευρώ.


Εκδότες και εδώ είναι η "Μαμούθ Κόμιξ" και η "Καθημερινή", ενώ με το πρώτο τεύχος δίνεται και η χάρτινη θήκη για τα 12 πρώτα τεύχη της σειράς (θα υπάρξει και συνέχεια άραγε;).
Καλό διάβασμα!

9 σχόλια:

  1. Δεν το πήρα (ακόμα), αλλά ίσως γίνει κι αυτό όπως έκανα με το Αστερίξ (σχετικά γράφω στο αντίστοιχο λίνκ).
    Σίγουρα κι εδώ η δουλειά θα είναι το ίδιο καλή, αλλά (ξαναλέω), η διπλάσια τιμή είναι κάπως. Έστω και με 10% έκπτωση…
    Μα καλά τίποτα δεν μ’ αρέσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική δουλειά απ` την Μαμούθ και εδώ, με συνολικά 16 τεύχη να εκδίδονται στα στάνταρ του Αστερίξ, ενώ παίρνουν σειρά Τέν Τέν και Ιζνογκούντ. Όπως έχω πει κατ` επανάληψη, μέσα από αυτές τις ομολογουμένως τσουχτερές για τις μέρες που διανύουμε τιμές, επανεκτιμάται μια γενιά κόμικς που άφησε εποχή και χαρακτήρισε το διαχρονικό πνεύμα Ευρωπαίων δημιουργών. Η ευχή σε αυτή την περίπτωση, είναι να ακολουθήσουν κι άλλες παρομοίου τύπου εμπνεύσεις, όχι μόνον την Καθημερινή, αλλά και άλλες εφημερίδες και ρεπερτόριο εκδοτικών οίκων. Δεν θα ήταν άσχημα νομίζω, να βλέπαμε στα περίπτερα μια επίτομη Κατάκτηση της Δύσης, έτσι; Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' αυτό που λες έχεις δίκιο, Γιώργο. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι επιτέλους μας δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουμε αυτό που χρόνια όλοι οι συλλέκτες ζητούσαμε. Τα αγαπημένα μας κόμικς με σκληρό εξώφυλλο, επιτέλους μια ευρωπαϊκού επιπέδου (όπως λέγαμε κάποτε) έκδοση! Στην τιμή είναι που έχουμε οι περισσότεροι τις ενστάσεις μας...
    Advice 4u, καλωσήρθες στις συζητήσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα παιδιά!

    Σαν συνέχεια των όσων λέγαμε χθες, να συμπληρώσω κάτι που είδα και με χαροποίησε ιδιαίτερα. Κατ` αρχάς να σας πω ότι στα περισσότερα, κεντρικά τουλάχιστον, περίπτερα του νησιού, έχει εξαντληθεί το πρώτο τεύχος, αυτού του νέου εγχειρήματος των Μαμούθ Κόμικς & Καθημερινή. Λόγω αμέλειας ξέχασα να το αγοράσω νωρίτερα, οπότε χθες το απόγευμα γύρισα τουλάχιστον 9 περίπτερα, προκειμένου να βρω αντίτυπο, κάτι που τελικά κατάφερα! Αυτό αποδυκνείει ότι ο κόσμος προσπερνάει επί του παρόντος, το ντεζαβαντάζ της αλμυρής τιμής. Έπειτα, βλέπω καθημερινά παιδιά ηλικίας 15-18 ετών, με ένα τέτοιο τεύχος στα χέρια, να το δείχνουν σε συνομήλικους τους, ή να το ζητούν από τα σημεία πώλησης. Είναι σημαντικό απ` όλες τις απόψεις Παναγιώτη. Παραμερίζουν για χάρη του χαρτζιλίκι που θα πήγαινε σε ίντερνετ καφέ για gaming, κάρτες κινητών και αποκτούν μια τέτοια έκδοση, που βέβαια θα κάτσουν να την διαβάσουν, διοχετεύοντας εκεί τον ελεύθρο τους χρόνο. Είναι σημαντικό αυτό. Μεγαλώνουμε οι περισσότεροι παιδιά και ξέρουμε τι σημασία έχει αυτή η λεπτομέρεια. Τέλος, η άποψη μου είναι ότι δημιουργείται μια νέα γενιά αναγνωστών κόμικς, που πατάει πάνω στην παράδοση και ξεκινάει με αριστουργήματα του παρελθόντος. Ας πα΄ρει από εκεί επιρροές στο ξεκίνημα και ας καταλήξει έπειτα στα manga! Όχι όμως να συμβαίνει το αντίθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι και ο Αστερίξ είχε ξεκινήσει πολύ καλά, αλλά έχω την εντύπωση ότι μετά έπεσε. Έβλεπα πολλά αντίτυπα απούλητα στα περίπτερα...
    Σε κάθε περίπτωση, εμείς ευχόμαστε πάντα τα καλύτερα σε όλες τις παρόμοιες εκδόσεις. Πόσο μάλλον στον αγαπητό Λούκυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουμε αναγέννηση του ενδιαφέροντος στα κλασικά κόμιξ;
    Πιστεύω ότι γίνεται το μπαμ από αυτούς που ήδη έχουν διαβάσει τα κόμιξ αυτά, αλλά στην συνέχεια, λόγω ίσως της τιμής, οι πωλήσεις πέφτουν.
    Να πω την αλήθεια διαβάζοντας το μύνημα του Spirit ενθουσιάστηκα στην αρχή και κάπου έλπισα κάτιτις...
    Μετά ο Jim με προσγείωσε στην πραγματικότητα.
    Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι, όμως, να αναγενηθούν τα κόμιξ στο Ελλάντα.
    Μακάρι.
    Αχχχχ που πήγαν τα νούμερα που είχαν το Αγόρι, ο Μπλεκ, ο Μ.Σ., ο Μ.Κ., Μπαγκς Μπάνυ, Ποπάυ κτλ
    Μόνο το Μ.Μάους κρατιέται ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν αναλογιστούμε ότι ακόμα κι ένα Μίκυ Μάους έχει πάρα πολύ χαμηλές κυκλοφορίες (πλέον), τότε ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι στραβό γίνεται στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας! Και γι' αυτό δεν φταίνε ούτε οι εκδότες, ούτε οι αναγνώστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...