Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αξέχαστες Ιστορίες 17 - Ο Πεπίτο Δήμαρχος


Λόγω της σημερινής γιορτής (αλλά και λόγω… επικαιρότητας), θα αναφερθούμε κι εμείς σε ένα γιορτινό τεύχος του Μικρού Σερίφη. Πρόκειται για το «Πανηγυρικό» τεύχος 478, που κυκλοφόρησε τα πολύ μακρινά Χριστούγεννα του 1972! Όπως ήδη γνωρίζετε οι περισσότεροι, ο Μικρός Σερίφης εξέδιδε κάποια περίοδο τα λεγόμενα «Πανηγυρικά» τεύχη, τα οποία είχαν πολύ περισσότερες σελίδες από τα κανονικά και πολλά «εορταστικά» περιεχόμενα. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Μικρός Κάου-μπόυ, που εξέδιδε τα δικά του, αντίστοιχα «πανηγυρικά».
Αναφερόμενοι, λοιπόν, στο τεύχος 478, θα πούμε αρχικά ότι κυκλοφόρησε με έναν τίτλο-έκπληξη: «Ο Πεπίτο δήμαρχος»!
Πώς έγινε αυτό; Με ποιον τρόπο, το κωμικό Μεξικανόπουλο –που μέχρι τότε προσπαθούσε να γίνει σερίφης του Ώστιν- κατέληξε να γίνει δήμαρχος;
Ας διαβάσουμε την υπόθεση της ιστορίας, για να καταλάβουμε:
Οι πέντε μικροί μας φίλοι (στην ιστορία αυτή συμμετέχει και η Παλόμα) βρίσκονται στο χωριό Σποτ. Ο Τζιμ, με την Ντιάνα, τον Τσιπιρίπο και την Παλόμα, έχουν βγει για να γνωρίσουν το χωριό, ενώ ο Πεπίτο έχει καθήσει στο μπαρ. Εκεί, το κωμικό Μεξικανόπουλο, γίνεται μάρτυρας ενός μεγάλου τσακωμού μεταξύ των χωρικών, που αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη δημάρχου που πρόκειται να γίνουν την επόμενη μέρα! Ο Πεπίτο, στην προσπάθειά του να ηρεμήσει τους υποστηρικτές των δύο υποψηφίων, τους προτείνει να μην ψηφίσουν κανέναν από αυτούς και να ρίξουν την ψήφο τους στον θρυλικό Γκονζάλες! Πράγματι, την επόμενη μέρα, οι περισσότεροι κάτοικοι ψηφίζουν τον… Γκονζάλες, για να σπάσουν πλάκα και εκείνος αναδεικνύεται Δήμαρχος! Το ίδιο βράδυ, ένας παράξενος άνδρας φτάνει στο δημαρχείο και ζητά να δει τον Δήμαρχο για να του μεταφέρει ένα μήνυμα. Όταν ο κλητήρας τον οδηγεί μπροστά στον Πεπίτο, του λέει πως τον στέλνει ο «Αετός» για να του πει πως «η δουλειά έγινε»… Ο Πεπίτο δεν το ξέρει, αλλά ο «Αετός» είναι ο αρχηγός της συμμορίας που δρα στην περιοχή…
Κριτική: 3/5


Άλλες πληροφορίες:
Η περιπέτεια αυτή, ξαναδημοσιεύθηκε στα τεύχη 915 και 1361 του Μικρού Σερίφη.
Ο συγγραφέας Κώστας Φωτεινός (Πότης Στρατίκης), δημοσίευσε στο τεύχος 478 και το πρώτο επεισόδιο ενός άλλου αναγνώσματος, του «Μικρού Δραπέτη», που έμελε να κρατήσει συντροφιά για μεγάλο χρονικό διάστημα στους φίλους του περιοδικού.
Η εικόνα που δημοσιεύουμε είναι από την πρώτη έκδοση της περιπέτειας.

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα παιδιά και Χρόνια Πολλά!

    Σημαντικότατη μέρα η σημερινή για το Έθνος. Μέρα μνήμης και τιμής στου πεσόντες. Αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία.

    Θαυμάσια η ιστορία που πέλεξες Παναγιώτη! Θαυμάσια και αξέχαστη, όπως τιτλοφορείται αυτή η σειρά παρουσιάσεων. Αξιοποιεί λοιπόν, στο έπακρο τον χαρακτηρισμό της σαν εννότητα. Στα επιπλέον στοιχεία, να προσθέσουμε το πρώτο μέρος της ιστορίας "Ο Μικρός Δραπέτης", του Πότη Στρατίκη, αλλά και το εικονογραφημένο σε συνέχειες "Λάσιτερ", που είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι βγήκε από την πένα του καταπληκτικού δΑμερικανού δημιουργού, Frank Harman, στις αρχές της δεκαετίας του`50. Για την ιστορία, να πούμε ότι σε αυτόν πιστώνεται και η δημιουργία του δικού μας Τσιπιρίπο, στο περίφημο πια Red Ryder.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι, όχι με λεπτομέρειες, αυτή την ιστορία από μικρό παιδί. Μας άρεσε πάρα πολύ.Και για μεγάλο διάστημα συζητούσαμε για τον "Αετό".Χαιρόμαστε βέβαια ιδιαίτερα για την επιτυχία του Πεπίτο. Άλλωστε πάντα υποστηρίζαμε τους αδυνάτους.Ακόμα και τώρα. Αν και δεν είμαι πια τόσο σίγουρος πως είναι πάντα σωστό.
    Σε ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά, Πήτ. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαλαρώσαμε λιγάκι τις τελευταίες ημέρες, τώρα όμως θα ξαναμπούμε στους ρυθμούς μας...
    Ελπίζω να είστε όλοι καλά, φίλοι μου και να περάσατε ωραία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήμουν παιδάκι όταν την πρωτοδιάβασα αυτή την ιστορία. Θυμάμαι ακόμα και τη μέρα που αγόρασα το τεύχος από το περίπτερο. Τι αναμνήσεις μου ξυπνά αυτή η ενότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπάσχω μαζί σου φίλε Αγαθοκλή. Και μένα αυτή η ενότητα με "πονάει". Και το απολαμβάνω! Να ΄σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bill, δεν μου είπες, τον πήρες τελικά τον τόμο;
    Ετοιμάσου γιατί από βδομάδα έρχεται και το καινούριο τεύχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βεβαίως και τον παρέλαβα. Αλλά λόγω έκτακτων συμβάντων, δεν κατάφερα ακόμα να τον ανοίξω! Μη φοβού! Δεν πρόκειται να μου γλιτώσει. Ούτε αυτός, ούτε και κανένας άλλος!
    Ξέρεις Πητ; Με όλη αυτή την ιστορία, έχουν αρχίσει στην παρέα μου να γίνονται συχνότερες και πιο περιεκτικές οι συζητήσεις γύρω από τον Μικρό Σερίφη και τα σχετικά περιοδικά. Και σε πείσμα της λογικής και της...ενηλικίωσης, ο ρομαντισμός και συναισθήματα ανάλογα με κείνης της μακρινής, όπως λες και συ, εποχής κυριαρχούν.
    Σας ευχαριστούμε όλους σας. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...